02 / 05 / 2024

yerli tramvay

yerli tramvay

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk üretimi yapılan yerli tramvay ‘ipekböceği’, Makine Mühendisleri Odası’ndan da tam not aldı

Faruk Çelik: Yerli tramvay Türkiye için övünç kaynağı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da üretilen yerli tramvayın Türkiye için övünç kaynağı olduğunu söyledi...

Bursa'da İtalya ve Polonya trenleri altyapı imalatları yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da üretilen yerli tramvayın test sürüşlerinin devam ettiğini belirterek, Bursa’nın bu alanda bir merkez olduğunu, İtalya ve Polonya’daki hızlı trenlerin altyapı imalatlarının Bursa’da yapılacağını söyl

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar firması, 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.

Durmazlar Makine, Bursa raylı sistem ihalesini kazandı!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği ’ni üreten Durmazlar Makine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin 60 adet vagon ve 12 adet tramvay alımı ihalesini kazandı.

İpekböceği tramvayı, MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ilgi gördü!

Türkiye´nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı, İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Recep Altepe, “Fuar oldukça zengin, Türkiye’de yapılanları ve üretilenleri gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.

İstanbul Tramvayı’na Berlin’de büyük ilgi!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

İstanbul Tramvayı, Berlin InnoTrans Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTANBUL ULAŞIM A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı InnoTrans’ta ülkemizi temsil edecek!

İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans ’ta ülkemizi temsil edecek.

Bursa hızlı tren üretecek!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihe geçen Bursa, metro vagonlarını da sürece dahil etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi...

yerli tramvay Haberi

yerli tramvay

Tramvayın test sürüşünü yapan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, çalışmaları ‘başarılı’ bulduğunu ve yerli tramvayın Bursa’yı mahcup etmediğini söyledi.


Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart ve yönetim kurulu üyeleri, ipekböceğini BURULAŞ tesislerinde test etti. İbrahim Mart, ‘İpekböceği’ni başarılı bulduklarını söyleyerek, “İlk yerli tramvayın test sürüşünü de yaptık. Bizi mahcup etmedi. Türkiye’de mühendisler açısından güvenlik çok önemli. Bursa’nın bu tramvay projesi, Türkiye’deki teknolojinin gelişimine katkı sağlaması bakımından da çok önem taşıyor” diye konuştu.

Mart, projeyi bilgisayar ortamındaki yazılım sürecinden bu yana takip ettiklerini vurgulayarak, bu kez yerinde inceledikleri tramvayın Bursa için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Gerekli incelemeleri yaptık, bu aracın güvenlikle ilgili de sorunu olmaz” dedi.


“Tramvay uluslararası standartlarda” 

Bursa’nın ilk yerli tramvayının üretiminde görev yapan Büyükşehir Belediyesi...