02 / 05 / 2024

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.



Tasarım ve mühendisliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Ulaşım AŞ tarafından yapılan, üretimi yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen "İstanbul Tramvayı", sektörün uluslararası fuarı InnoTrans'ta ilgi gördü.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Berlin'de düzenlenen 2014 InnoTrans Fuarı'nda yurt içi ve dışında üst düzey ziyaretçileri ağırlayan "İstanbul Tramvayı"nı yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.


İstanbul Tramvayı, bugün sona erecek fuardaki stantta, Genel Müdür Ömer Yıldız'ın ev sahipliğinde, Türkiye'den TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ile yurt dışından konukları ağırladı. 


Hem hafif metro hem de tramvay olarak kullanılabilecek İstanbul Tramvayı, İstanbul'un şartlarına uygun olarak tasarlandı. Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen yerli tramvay, akredite kuruluşların gözetiminde  gerekli güvenlik testlerinden geçerek uygunluk sertifikalarını aldı.


AA


Geri Dön