21 / 05 / 2024

yerli tren anadolu

yerli tren anadolu

Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) tarafından Adapazarı'nda üretilen ilk yerli dizel tren seti "Anadolu", düzenlenen törenle İzmir - Balıkesir - Bandırma arasında seferlerine başladı...

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Yerli ray kullanılarak yapılan Ankara-Sivas Hızlı tren hattı yarın açılıyor!

Yarın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamasına göre, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir yolculuk gerçekleştirilecek.

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Türkiye hızlı tren ağlarıyla donatılıyor!

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren"le tanışırken giderek genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yeni bir döneme giriş yapıldı. 

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz tren hattıyla bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Projeler hakkında bilgi veren Arslan, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in tren hattıyla birbirine bağlanacaklarını söyledi.

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı bakanlığa şikayet etti!

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı yerli malzeme kullanmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’na şikayet etti. ASO yüzde 51 yerli şartına işaret etti.

E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif raylara indi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli trenlerde en önemli parça olan 'cer sistemleri'ni yüzde 100 yerli imkanlarımızla yapmayı başardık. Bundan sonra Türkiye, çok kolaylıkla yüksek hızlı tren 'cer sistemleri'ni yapabilir." dedi.

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

Hızlı tren güzergahında oturan ev sahipleri kazanacak!

İstanbul'da metro ve marmaray güzergâhı üzerinde yer alan semtlerde gayrimenkul fiyatlarına güç yetmezken benzer sürecin Anadolu'da hızlı tren güzergâhı üzerindeki şehir ve kasabalarda da yaşanması bekleniyor.

Bombardier Türkiye'de yerli metro üretecek!

2014’te 20,1 milyar dolar satış geliriyle dünyanın en büyük tren ve uçak üreticisi konumundaki Bombardier, Türkiye’de yerli metro vagonu üretimi için bir Türk firması ile ön anlaşma yaptı.

TÜLOMSAŞ'tan milli tren projesi!

Türkiye'nin ulaşım sistemini hızlı ve modern ağlara dönüştüren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yerli imkânlarla üretilmesi için ilk adım atılıyor. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından milli tren üretilecek...

Yerli sismik ölçüm teknesi inşa edecekler!

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak deniz, göl ve akarsularda kullanılacak sismik ölçüm yapacak yerli tekne inşa edecek.

yerli tren anadolu Haberi

yerli tren anadolu


Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) tarafından Adapazarı'nda üretilen ilk yerli dizel tren seti  "Anadolu", İzmir-Balıkesir-Bandırma arasında törenle seferlerine başladı. 


Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Tren Garı'nda düzenlenen törende, bir yerdeki ulaşım imkanlarının gelişme ve kalkınmayla doğru orantılı olduğunu söyledi. 


Yerli üretim trenlerin hizmete girmesinin gurur verici olduğuna dikkati çeken Turhan, "Bugün Balıkesir'e yatırım yapılıyorsa, özellikle yabancı sermaye geliyorsa demiryolunun büyük etkisi var. Limanlara demiryolu ulaşımının olması büyük avantaj" dedi. 


Balıkesir Lojistik Köyü Projesi ve hızlı trenin getirilmesi çalışmaları gibi gelişmelerin bölge açısından önemine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ise şunları kaydetti: 


"Balıkesir, demiryollarının kavşağında bir il oluyor"


"Bu çalışmalarla Balıkesir, demiryollarının kavşağında bir il oluyor. Otoyollarla, bölünmüş yollarla, İstanbul'u İzmir'e bağlayan Balıkesir, nasıl karayollarının kavşağında il ise demiryollarının da kavşağında...