27 / 04 / 2024

Yerli turistler

Yerli turistler

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Yerli turist, tatil planlarına erken başladı!

Kampanyalarla erken rezervasyona alışan yerli turistin tatil planlama süresi uzadı. Geçen sene turizmde ileriye dönük alışveriş ortalaması 58 gün iken bu yıl ortalama 89 güne çıktı.

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

Karavan kamplarına yaz tarifesi! 4 kişilik kampın geceliği ortalama 1000 TL’yi bulacak!

Bu sene tatile çıkmak isteyen ancak artan konut fiyatlarından dolayı konut alamayan ve otellere yüksek fiyat ödemek istemeyen yerli turistler karavana yöneldi.

Yerli turistler yılın ilk çeyreğindeki seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Türkiye'de hepimizin cebinden bu para çıktı! İşte o devasa rakam

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin "hane halkı yurt içi turizm" verilerini açıkladı. Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı.

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

2021'de tatil trendleri değişti. Otelleri odaklarından çıkaran yerli turistler, kiralık villaları, çadır ve karavan tatillerine yöneldi. Bu tatil seçeneklerinde de fiyatlar tavan yaptı.

Kars'ta günlük kiralık ev fiyatları yükselişe geçti!

Ankara'dan başlayıp Kars'ta son bulan Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi gösteren yerli turistler, Kars'ta otelleri doldurunca günlük kiralık evlerde yükseliş yaşandı. 

Erzurum'da belediye turistlere ücretsiz tarihi mekanları gezdiriyor!

Kış turizmi vesilesiyle Erzurum ’a gelen yerli turistler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz organizasyonuyla rehberler eşliğinde tarihi mekânları gezerek, Erzurum tarihiyle ilgili geniş bilgiye sahip oluyorlar.

Doların yükselmesiyle yerli turist Türkiye'ye yöneldi!

Döviz kurlarında art arda gelen tarihi rekorlardan sonra özellikle yılbaşı turlarına olan ilginin yurtiçine kaydığı bildirildi. Yerli turistler yılbaşı turları için Türkiye'yi tercih etti..

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ne ziyaretçi akını!

Türkiye'nin farklı bölgelerinden özel turlar veya okullar aracılığıyla Eskişehir'e gelen misafirler, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yerli turistler soğuk havaya rağmen müzeyi ziyarete geldi...

Yerli turistler Kapadokya'da butik otelleri tercih ediyor!

Kapadok ya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih etmeye başladı. Bu durum bölge turizminin kalitesinin artmasını sağladı...

Mustafa Durmaz: Yerli turistler butik otelleri tercih etmeye başladı!

Butik otellere olan ilginin arttığını kaydeden Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yerli turistlerin butik otelleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte bölge turizminin kalitesinin daha da arttığını ifade etti.

Turistler Karadeniz'i MyDoka ile gezecek!

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nce hayata geçirilen mobil uygulama "MyDOKA" sayesinde yöreye gelen yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla şehirleri gezebilecek. Mehmet Şentürk uygulama hakkında bilgi verdi...

Yerli turistler Haberi

Yerli turistler

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.


TÜRSAB eski başkanı, Talha Çamaş, özellik sahil otellerinde doluluk oranlarının azalmasıyla, fiyatların aşağı çekildiğinin bir gerçek olduğunu da dikkat çekerek, "5 yıldızlı oteller aşağı doğru fiyat çekince daha düşük yıldızlı otellerde sıkıntı yaşıyor" dedi.


Çamaş, İstanbul'da otellerin durumunun sahillere göre daha iyi olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul bir noktada özellikle Körfez, Afrika ve Kuzey Afrika ülkelerinde gelen turistler nedeniyle nispeten doluluk yaşıyor. İstanbul'da da beklentilerin altında bir sayı var, kongre turizminde de bir düşüş var. Turizm sektörü daha büyük krizleri yaşadığı için dayanıklılığı güçlü. İç turizm belki çok ciddi çözüm değil ama seçimin ardından insanların tatile gitme dürtüsü...