27 / 04 / 2024

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

2021'de tatil trendleri değişti. Otelleri odaklarından çıkaran yerli turistler, kiralık villaları, çadır ve karavan tatillerine yöneldi. Bu tatil seçeneklerinde de fiyatlar tavan yaptı.



Bu sene yüzde 40 oranında artış gösteren oda fiyatları ve koronavirüs pandemisi ile birlikte zorunlu tutulan gelen tedbirler, yerli turistlerin tatil tercihlerinin değişmesine neden oldu.

Dünya Gazetesi'nden Selenay Yağcı'nın haberine göre; otel tercihlerini değiştiren vatandaşlar; çadır, karavan, tekne ve villa kiralama gibi alternatif tatillere yöneldi. Karavan ilanlarına ilgi yüzde 124 yükselirken, tekne kiralamada oran yüzde 280’e ulaştı. Villa kiralamalarında ise bu 2 senede artış 12 kat civarında oldu.

Sahibindencom’un verilerine göre, 2021'in ilk 4 ayındaki karavan ilan sayısı geçen yılın aynı dönemine bakıldığında yüzde 124 artış kaydetti. 

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

Neredekalcom Genel Müdür Yardımcısı Özkan Baş da, konuya ilşikin şu açıklamalarda bulundu: 

“Haziranla birlikte yoğun bir hareketlilik bekliyoruz. Kısıtlamalar ve tam kapanma etkisi ile rezervasyon kararları son ana bırakıldı. Site içi aramaların çok büyük bir kısmı yakın tarihli aramalar, Haziran giriş - çıkışlı hacim çok yüksek. Geçen yıl popülerliği artan glamping, karavan, villa kiralama gibi trendlere ilgi devam ediyor. Yerli turistin ilgisi butik otelde yoğunlaşacak. Bu yıl üye tesislerimizin yüzde 95’i sezonda açık olacağını belirtti. Oda fiyatlarında haziran ve temmuz aylarını baz alırsak, geçen yıla göre ortalama yüzde 40 artış var. Alaçatı, Marmaris, Olimpos, Datça, Ayvalık ve Bozcaada öne çıkan destinasyonların başında geliyor.”

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

Villalarda doluluk yüzde 70’i aştı

Villaların yaz sezonu doluluğunun yüzde 70’i geçtiğine dikkat çeken Tatildekiralacom CEO’su Ruşen Mat, konuyla ilgili konuştu. Mat, “Son dakikacı turistle bu yılın da yüzde 90’ın üzerinde bir dolulukla kapanmasını bekliyoruz. Temmuz ve ağustos için villa ve teknelerde yer bulmak güçleşti. Villaların neredeyse tamamı yerli turist ile dolmaya başladı. Bu alışkanlık devam edecek. Arzın artmasıyla her segmentten misafirlere hizmet sağlayabilir hale geldik. Bu, pazarın büyümesinin ana faktörlerinden biri” açıklamasında bulundu. Mat’ın paylaştığı bilgilere göre geçen sene villa kiralama pazarı yüzde 235 genişleyerek, 1.6 milyar Türk Lirası bedelinde ciro yaptı. Bu sene ortalama sepet tutarlarının yüzde 50'nin üzerinde yükselmesiyle bu hacmin 3 milyar Türk Lirası'nı bulması öngörülüyor. Önceki senelerde 6 bin civarı villa kiralama amacıyla pazarda bulunurken, bu yıl sayı 3,5 kat artarak 20 bini geçti. Villa kiralama sektöründeki talep 2 senede 12 kat arttı. 

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

Haftalık 5 bine de 12 bin TL’ye de villa var

Özel havuzu bulunan, geniş bahçesi olan ve çocuklar için oyun odasının yer aldığı villalara talep arttı. Villalar, genellikle 7 gecelik sürelerle kiralanabiliyor.

En çok tercih edilen 5 kesimin özel havuzlu 2-3 odalı villalarının ortalama haftalık bedelleri ve 2020'ye göre artış oranları şu şekilde:

Fethiye: 12 bin Türk Lirası (Yüzde 40)
Kalkan: 11 bin Türk Lirası (Yüzde60)
Bodrum: 18 bin Türk Lirası (Yüzde80)
Belek: 9 bin Türk Lirası (Yüzde40)
Didim: 5 bin 500 Türk Lirası (Yüzde40)

Villa kiralamalarında vurgunlar arttı!

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Milyonluk kira göçü başladı!

 


Geri Dön