28 / 04 / 2024

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’ta konut fiyatlarının değeri yüzde 68'i bulmuş durumda. 



Koronavirüs salgını ile birlikte evlerde geçirilen zamanların artmasıyla tatil bölgelerine akın başladı. Milliyet'ten  Selen Deniz'in haberine göre; bu bölgelerde yazlık fiyatları bir hayli arttı. Geniş balkon ve bahçeli evlerin tercih edilmesiyle beraber bu evlerin fiyatı yüzde 68 arttı. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’taki evlerin fiyatları dikkat çekici oranda arttı. 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Datça rekora koşuyor

Gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformlarından elde edinilen bilgilere göre; yazlık bölgelerde fiyat artışı yüzde 68'e kadar uzanıyor. Bu artışlardan en çok etkilenen bölgelerden biri Datça oldu. Daha önceleri düşük konut fiyatlara sahip olan Datça pandemiyle birlikte son 1 yıl içerisinde değerlenen bölgelerden biri oldu. Diğer değerlenen bölgelerden Kaş ve Bodrum ise yabancı ve yerli yatırımcılarının gözde mekanlarından biri haline geldi. Yine yazlık bölgelerden biri olan Çeşme konut değeri ortalaması ile  2 milyon TL'yi geçerek dikkat çeken bölgelerden biri oldu.

 Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Otoyol önemli kriter

Son bir yıl içerisinde ortalama konut fiyatının yüzde 68 artan Datça'da metrekare satış fiyatı 8.147 lira olurken, tek bir konut için ortalama fiyatın 830.994 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresinin 30 yıl olarak tespit edildi. Son bir yıl içerisinde yüzde 60 değer kazanan Bodrum ve Kaş'ta konut ortalama değeri Bodrum için 1.617.560 lira ve Kaş için 1 milyon 585 bin 650 lira olarak belirlendi. Konut yatırımında geri dönüş süresi ise Bodrum’da 32 ve Kaş’ta 43 yıl olduğu gözlemlendi. Metrekare satış fiyatlarına son olarak eklenen Çeşme'de İstanbul-İzmir otoyolunun tamamlanmasıyla konut fiyatları 2 milyon TL'yi aşmış durumda. Böylelikle Çeşme'de son bir yıl içerisinde konut fiyatları incelendiğinde yüzde 55 değer kazanırken ortalama metrekare satış fiyatı 13.175 TL oldu. Diğer yandan yatırımcısına da 45 yıl geri dönüş sağladığı belirlendi. 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Kira ve değerler uyumsuz

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Yapılan analizler incelendiğinde konut fiyatlarındaki yükselişin kira fiyatlarına yansımadığı gözlemleniyor. En az geri dönüş süresi olan bölgelerin 26 yıl ile Marmaris, Alanya ve Kuşadası olduğu gözlemleniyor. Konut fiyatlarında son 1 yılda 994 bin 980 TL'ye ulaşan Marmaris'te ev fiyatları yüzde 39 değer kazanmış durumda. Marmaris, ortalama metrekare satış fiyatının 7.107 TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin en gözde yazlık bölgeleri!


Geri Dön