04 / 05 / 2024

Yeşil Düşünce Derneği

Yeşil Düşünce Derneği

Yeşil Düşünce Derneği tarafından yürütülen 'Yeşil İklim Yeşil Ekonomi' projesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğine uyum amacıyla kent, enerji ve toprak kullanımı alanlarında Türkiye’nin uyum hedeflerine uygun politika önerileri geliştirmeyi amaçlayan bir proje.

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Aydos Yeşilçam Evleri için düğmeye basıldı! Pendik'e 368 konutluk yeni proje geliyor!

Pendik'te hayata geçirilecek olan Aydos Yeşilçam Evleri için düğmeye basıldı. Aydos Yeşilçam Evleri'nde 368 adet konut ve 26 adet dükkan yer alacak.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Yıldız, Hikmet Gökçe ve Yeşil D İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Migros’ta Yudum ayçiçek yağı 159,90 TL’ye, tam yağlı peynir 89,90 TL’ye, çizik yeşil zeytin 79,90 TL’ye düştü!

Migros’ta 16 Ağustos’a kadar çılgın indirimler devam edecek. Bu kapsamda, Migros’ta Yudum ayçiçek yağı 159,90 TL’ye, tam yağlı peynir 89,90 TL’ye, çizik yeşil zeytin 79,90 TL’ye düştü. İşte 5 Ağustos Cumartesi Migros fiyat listesi...

A101’de iğneden ipliğe indirim geldi! Orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü!

6 Temmuz’da A101’de hangi ürünlerin indirime gireceği açıklandı. Buna doğrultuda, iğneden ipliğe indirim geldi! Bu kapsamda, orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü. İşte 6 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yeşil Düşünce Derneği Haberi

Yeşil Düşünce Derneği

Yeşil İklim Yeşil Ekonomi projesi ile enerji, kentler ve arazi kullanımı hakkında yerel ve ulusal politikalar geliştiriliyor. Avrupa Birliği’ndeki iyi uygulamaların Türkiye’nin yerel şartlarına uyumlu hale getirilip bir politika önerisine dönüştürülmesi hedefleniyor.


Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (Türkiye) ve Green European Vakfı (Lüksemburg) projenin ortakları arasında yer alıyor. Projenin bütçesi ise 156 bin euro civarında.


Proje kapsamında düzenlenen ‘İklim Dostu Kentler ve Yeşil Ekonomi Çalıştayı’nda Brüksel Bölgesi eski Çevre Bakanı Evelyne Huytebroeck’i dinleme fırsatı bulduk. Huytebroeck bugün Belçika Ecolo Yeşiller Partisi’nde siyasi hayatını sürdürüyor.


Huytebroeck’in altını çizdiği en önemli konu, iklim dostu kentler yaratmak için hükümetlerin, yerel yönetimlerin, özel sektörün ve vatandaşların ortak bir şekilde hareket etmesi gerektiği. Herkesin hemfikir ve katılımcı olduğu bir süreç yaratmadan, bu dönüşümün gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söylüyor...