18 / 05 / 2024

yeşil HES nedir

yeşil HES nedir

Işıklar Holding'e ait BND Elektrik, Ordu-Giresun sınırındaki HES'te üretime başladı. 35 milyona mal olan Üçgen 2 Santralı'nda ağaç katliamını önlemek için 6 milyonluk tünel kazıldı..

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Yeşilırmak HES projesi protesto edildi!

Yeşilırmak üzerinde yapılması planlanan HES projesi, Yeşildere Vadisi'nde bulunan bazı köylülerce protesto edildi. Protestoya CHP Grup Başkanvekili Özel ile bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

Danıştay’dan Yeşil Yol’a ve HES’lere ’Dur’!

Danıştay, Tema Vakfı tarafından ’Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin ’Çevre Düzeni Planı’ için açılan davada verdiği ’yürütmeyi durdurma’ kararının kapsamını yayınladı.

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Sürdürülebilir yeşil bina nedir?

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik, 8 Aralık 2014 tarihinde 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, sürdürülebilir yeşil bina nedir? İşte sürdürülebilir yeşil binalar...

Mehveş Evin: Karanidenizin yeni kabusu, Yeşil Yol!

Sahil yolu, binlerce HES, taş ocakları, maden arama, nükleer santral derken Karadeniz bölgesinde bir de "Turizmle kalkınma” adına Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak bir otoyol Yeşil Yol var...

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.

Soyak, Akıllı Yıldızlar projesiyle yeşil binaları çocuklara tanıtıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak...

yeşil HES nedir Haberi

yeşil HES nedir

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomi reformunun 9 maddesinden biri olan yerli enerjiyle ilgili Karadeniz'de önemli bir adım atıldı. Işıklar Holding'in iştiraklerinden BND Elektrik, Ordu- Giresun sınırına kurduğu regülatör ve hidroelektrik santralında elektrik üretimine başladı. 35 milyon liraya mal olan ve 15 bin konutun bir yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip Üçgen 2 projesi, bu tür yatırımlarda en büyük tepkiyi toplayan çevreci yaklaşımıyla dikkat çekti. 


6 MİLYONA KURTULDU 

Yıllık 33.8 milyon kWh'lik elektrik üretim kapasitesi olan Üçgen 2, BND Elektrik'in bu alandaki ilk yatırımı. Şirketin Genel Müdürü Bülent Şahinalp, "Vicdanımıza anlatamayacağımız hiçbir işin altına imza atmayız. Bu doğal zenginliği bozmamak için işin zor kısmını tercih ettik" diyerek, bundan sonraki projeler için de tüyo verdi. Şahinalp'in verdiği bilgilere göre Üçgen 2'nin yer aldığı...