02 / 05 / 2024

Yeşil İş konferansı projesi

Yeşil İş konferansı projesi

Türkiye Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa, Türkiye'de enerji tüketiminde yüzde 10 oranında tasarruf edilmesi halinde yılda 2,5 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğini belirtti.

Yeşil Rapido 2021’in son oturumunda Tiny House konuşulacak!

Tiny House'un konuşulacağı Yeşil Rapido 2021 konferans serisinin son oturumu 14 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart'ta!

Mimarlık ve inşaat süreçlerinin çevresel etkilerini masaya yatırmak ve yeni çözüm önerileri sunmak için hazırlanan online konferans serisi Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart tarihinde yapılacak.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Şehircilik Günü olarak kutlanacak olan 8 Kasım 2017 tarihinde 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Kasım 2017'de!

Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, 8 Kasım 2017 tarihinde, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı 8 Kasım'da!

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve BEZE Group işbirliğiyle 8 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek. İngiliz mimar Peter Barber, konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı başladı!

AIPH Yeşil Şehir Komitesi Başkanı Tambayong: EXPO'lar yeşil şehirler konusunda güzel bir platform oluyor. Bunu EXPO 2016 Antalya'nın desteğiyle başarabilir, sinerjilerimizi birleştirebilirsek çok daha güzelini yapabiliriz" dedi.

Silverline Yeşil Rapido Yeşil Binalar Konferansı'nın sponsoru oldu!

Bu yıl ikinci kez Dünya Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” kentsel dönüşümün aktörlerini aynı platformda bir araya getirdi…

Silverline Ankastre, Yeşil Rapido Yeşil Binalar Konferansı'na sponsor oldu!

Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı kentsel dönüşümün aktörlerini aynı platformda bir araya getiriyor…Silverline Ankastre’de kentsel dönüşümün önemli oyuncularından biri olarak organizasyonun platin sponsoru oldu…

Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı İstanbul'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yeşil İş konferansı projesi Haberi

Yeşil İş konferansı projesi

TÜSİAD, kurucusu olduğu Karadeniz ve Hazar İş Dünyası Birliği (BCB) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile birlikte "Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yeşil İş" konulu bir konferans düzenledi. Konferanstaki "Yeşil İş: Küresel ve Bölgesel Uygulamalar Paneli"nde konuşan Bursa, enerji verimliliği ve enerji tasarrufunun kazanımlarını anlattı. 


Türkiye'deki enerji tüketiminde yüzde 20'ye kadar tasarrufun mümkün olduğunu söyleyen Bursa, "Yüzde 20 tasarrufun biraz iddialı olduğunu varsayalım, diyelim ki yüzde 10 oranında tasarruf edilebilir. Bu, büyük olasılıkla ulaşılabilir bir oran. Yani 250 milyar kilovat/saatten 25 milyar kilovat/saat tasarruf edebiliriz. Bunun piyasa değeri, 2,5 milyar dolar. Bu tasarrufun 2,5 milyar dolarlık değeri var. Yeterli enerji verimliliği tedbirleri alınıp yüzde 10 verimlilik sağlanırsa bu rakam harcanmayacak ekonomimizden. Bu da ödediğimiz maliyetleri düşürecektir" diye konuştu.


Bursa, özel sektör...