06 / 07 / 2024

yeşil kamu binası

yeşil kamu binası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, su ve de enerji giderlerinin azaltılması amacıyla kamuda yeşil binaların artırılmasına yönelik çalışma başlattı.

Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası yakında hizmete giriyor!

Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye binası yakında hizmete giriyor. Çatısı ve cephesi yeşille donatılacak binada yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacak...

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadın kolları başkanlık seçimi için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Yeşil GYO Sakarya'daki yurt binasını 111 milyon TL'ye Ortadoğu Enerji'ye sattı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sakarya İli Arifiye İlçesi Merkez Mahallesi 262 ada 1 parselde kayıtlı 30 bin 212 metrekarelik yurt binasını Ortadoğu Enerji'ye 111 milyon TL'ye sattı...

Yeşil GYO Innovia 1'deki kreş binasının değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia 1'deki kreş binasının değerleme raporunu yayınladı...

Yeşil GYO Esenyurt'taki kreş binası hissesini 11 milyon 950 bin TL'ye sattı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) taşınmaz satışı hakkında açıklama yaptı.

Yeşil Plaza 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yeşil Plaza binasındaki Yeşil GYO'ya ait hisseye ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın inşaatında sona gelindi!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı hızla devam eden Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’nın inşaatında incelemelerde bulundu.

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

yeşil kamu binası Haberi

yeşil kamu binası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kamu sektöründe yeşil binalar inşa edilmesi için çalışmalar yürüttü. İncelemelerin ardından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Küresel Çevre Fonu (GEF) desteğiyle Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası örnek proje seçildi. Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası, Türkiye'nin ilk yeşil kamu binalarından biri olacak. Maliyet işlemlerinin sonuçlandırılmasının ardından binanın inşasına başlanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeşil binalarla enerji tasarrufu, doğanın korunması ve konforlu bir yaşam ortamı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Binaların, dünyada enerjinin yaklaşık üçte birini kullandığına işaret eden Güllüce, "Enerjigiderlerinin azaltımı ve çevre hassasiyeti içinyeşilbinalanyaygınlaştırmamız gerek" ifadesini kullandı. 

Güneş ve rüzgara göre konumlandırıldı 


Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası,...