03 / 05 / 2024

Yeşil Kuruluş sertifikası

Yeşil Kuruluş sertifikası

Tüm kapalı alanlarda enerji üretimini güneş enerjisi ile yapacaklarını açıklayan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Dalaman Havalimanı'nın Yeşil Kuruluş sertifikası alamaya haz kazandığını da belirtti

ISG, Yeşil Kuruluş sertifikası aldı!

Türkiye’nin ilk “engelsiz havaalanı kuruluşu” olan ISG, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen ‘Yeşil Kuruluş’ unvanını almaya hak kazandı

Yeşil GYO yönetim kurulu komitelerini seçti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı müteakiben aldığı yönetim kurulu kararına istinaden, yönetim kurulu komiteleri seçildi. 

Gittigidiyor'a Yeşil Ofis Sertifikası verildi!

GittiGidiyor, WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı'nı başarıyla tamamladı ve "Yeşil Ofis Sertifikası" almaya hak kazandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Yaşar Altıparmak, Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Altıparmak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Cengiz Dilli oldu...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Metin Başer, Yeşil GYO yönetim kurulu üyesi oldu!

Yeşil GYO tarafından yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Fermani Özgür Altun'un yerine Metin Başer'in ilk genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulmak üzere seçilmesine karar verildi. 

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.

Cengiz Dilli, Yeşil GYO yönetim kurulu üyesi oldu!

Cengiz Dilli, Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket bu gelişmeyi KAP'ta açıkladı...

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

Innovia 4 mağdurları Engin Yeşil'le görüştü!

Innovia 4 mağdurları Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ile görüştü. İşte detaylar...

Fermani Özgür Altun, Yeşil GYO'dan ayrıldı!

Fermani Özgür Altun bugün işlerinin yoğunluğu nedeniyle Yeşil GYO yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti...

Engin Yeşil'den Innovia 4 açıklaması!

Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, inşaatı duran Innovia 4 projesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Yeşil Kuruluş sertifikası Haberi

Yeşil Kuruluş sertifikası



Dalaman Havalimanı’da Yeşil Kuruluş sertifikası almaya hak kazandı. Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel konu ile ilgili şunları söyledi:


Önümüzdeki bir iki yıl içinde Antalya, Bodrum ve Dalaman’dan başlamak üzere enerji teminine yönelik projelerin hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kapalı alanlarda enerji üretimimizi güneş enerjisi ile yerine getireceğiz.


Yücel, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan Yeşil Havaalanı Projesi kapsamında, istenilen koşulları yerine getirmesi dolayısıyla Bodrum ve Antalya’nın ardından, Dalaman Havalimanı’nın da “Yeşil Kuruluş” sertifikası almaya hak kazandı. Bu sertifikaya üç noktada sahip tek yer hizmetleri şirketi olduklarını vurgulayan Yücel, şöyle devam etti: 


Bakanlığın üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu bu. Sertifikayı alarak aslında, kuruluşların teşviki anlamında bazı ruhsat bedellerinde de özendirici olması anlamında indirimler de yapıyor bakanlık. İndirimler de bize ciddi...