19 / 05 / 2024

Yeşil mühendisler mesaisi

Yeşil mühendisler mesaisi

Yeşil mühendislerin mesaisi başlıyor. Serkan Emin, Türkiye’ nin başlayan kentsel dönüşüm fırsatının iyi kullanılması halinde cari açığın yıllık 2.5 milyar dolar düşürülebileceği ni belirtiyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Başkanlara yeşil pasaport müjdesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport müjdesi verdi. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

ŞOK’ta ayın son indirimleri! Tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye çakıldı!

ŞOK’un 29 Nisan tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken, tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye düştü. İşte fiyat listesi ŞOK 29 Nisan 2023...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Energyfi kripto para borsasında yeşil dönüşümü başlattı!

Kripto paraların çevreye verdiği zararlara yönelik tartışmalar gittikçe büyüyor. Energyfi platformu İletişim Direktörü Tim Jenkins, kripto paralara ilişkin yeşil dönüşümü başlattıklarını dile getirdi. 

Yeşil mühendisler mesaisi Haberi

Yeşil mühendisler mesaisi

Türkiye’nin çoğunluğu enerji ithalatından kaynaklanan ve 59 milyar doları aşan cari açığına çözüm aranıyor. Altensis kurucularından Serkan Emin, Türkiye’nin başlayan kentsel dönüşüm fırsatının iyi kullanılması halinde cari açığın yıllık 2.5 milyar dolar düşürülebileceğini belirterek “Türkiye’nin dönüşüm ve cari açık gerçeğini düşündüğümüzde, yeşil mühendisler için mesai şimdi başladı diyebiliriz” dedi.



Altensis Projeler Koordinatörü Serkan Emin, Türkiye’nin Eylül ayında 59 milyar doları aşan cari açığı iyileştirmeye yönelik en iyi formülün, kentsel dönüşümle birlikte yapılacak yeni binaların çevre dostu olmasından geçtiğini söyledi. Cari açığın en önemli nedenlerinin elektrik enerjisi, doğalgaz ve petrol ithalatı olduğunu hatırlatan Emin, konutlarda çevre dostu yeşil standartların uygulanması ile cari açığın yılda ortalama 2,5 milyar dolar düşürülebileceğini belirtti. Emin “Türkiye, ekonomisini düzlüğe çıkarma konusundaki bu tarihi fırsatı kaçırmamalıdır” dedi.


Türkiye’nin...