Yeşil nesil restoran projesi Haberi
Yeşil Nesil Restoran Hareketi yemeiçme sektörüne bilinçli bir tüketim anlayışı getirmeyi hedefliyor. Dünya Tarım Endüstrisi'ne göre üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor. Yani 1.5 milyon ton gıda israf edüiyor. Tüketilmeden çöpe giden sebze ve meyvelerin oranı yüzde 30. Bu, 750 müyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor.
2010 yılında AB ülkelerinde gıda üretimi ve tüketiminin çevresel etkilerdeki payı yüzde 30 oldu. Bu rakamlara karbon emisyonlarını, üretim süreçlerini de eklersek, maliyet çok daha fazla yükseliyor. Dünya genelinde restoranlar ve gıda endüstrisinin yol açtığı atık miktarı çok fazla. Restoranlar, gıda atığı üretme konusunda başı çekiyor. Restorana giren her bir kişi ortalama 1 kilo atık üretiyor. Ve bugün sadece bir restoranın yıllık atık tasarrufu ile 1000 ailenin enerji tüketimini karşılamak mümkün. Sadece Türkiye'de ev...