03 / 05 / 2024

Yeşil ofis binalarında verimlilik

Yeşil ofis binalarında verimlilik

Yeşil ofis binalarında üretkenlik yüzde 10 artarken, personel giderlerinde yüzde 10’a yakın bir düşüş gözleniyor. Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, açıkladı.

Yeşil Vadi Konakları'nda 200 metrekare daire 5.6 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. İstanbul Anadolu 17. İcra Dairesi, Yeşil Vadi Konakları'ndaki 200 metrekarelik daireyi  5 milyon 680 bin TL'ye icradan satıyor. İşte ev alacakların merak ettiği satışa ilişkin tüm detaylar...

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeşil Plaza 212 milyon TL'ye Körfez Enerji'ye satıldı!

Yeşil GYO, Zeytinburnu'nda bulunan yüzde 50 hissesine sahip olduğu 37 bin 50 metrekarelik Yeşil Plaza'nın Körfez Enerji San. Ve Tic. A.Ş.'ye 212 milyon TL bedelle satılmasına ve bu satış tutarının tamamı ile şirketin banka kredilerinin ödenmesine karar verdi. 

Gittigidiyor'a Yeşil Ofis Sertifikası verildi!

GittiGidiyor, WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı'nı başarıyla tamamladı ve "Yeşil Ofis Sertifikası" almaya hak kazandı.

Elektrik faturalarına yeşil işaret!

Yeşil Tarife kapsamında enerji temin eden tüketicilerin faturalarında, kullanılan enerjinin temiz kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işarete yer verilecek.

Aksigorta'ya Yeşil Ofis Diploması!

"Bambaşka sigortacılık" anlayışıyla insana, hayvana ve doğaya katkı sağlayan Aksigorta, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'ndan (WWF-Türkiye) Yeşil Ofis Diploması kazandı...

Yeşil GYO davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ortaklık aleyhine açılan dava hakkında açıklama yaptı. Dava duruşması  17 Ekim 2019 tarihine bırakıldı...

BEDAŞ en yeşil ikinci ofis oldu!

BEDAŞ, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanarak "kağıtsız ofis" uygulamasına geçen şirketin ofisi "En Yeşil Ofis" araştırmasında ikinci oldu.

İstanbul yeşil alan miktarında kaçıncı sırada?

İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı yasal sınır 15 metrekarenin çok altında; 8 metrekare civarında olarak belirtildi. 

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Kasım 2017'de!

Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, 8 Kasım 2017 tarihinde, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

Yeşil ofis binalarında verimlilik Haberi

Yeşil ofis binalarında verimlilik

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı,  personel maliyetlerinde % 10’luk farklılıkların şirketlerin finansal göstergelerinde ciddi sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi.



ABD’de çalışan başına % 3 devamsızlığın, çalışan başına 2000- 2500 USD arasında bir maliyet oluşturduğu hesaplandı.Emre Ilıcalı ayrıca jenerasyonunun ofislerde yüksek konfor arayışında olduğunun da altını çizdi.



Dünyada küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarıyla birlikte kamuoyunda çevreye yönelik artan farkındalık, gayrimenkul pazarında yeşil bina olarak adlandırılan çevre dostu yapıları da beraberinde getirdi. Konut, otel, AVM veya ofislerin çevreye karşı zararlı etkilerinin en aza indirilirken, aynı zamanda dünyada kıt olan enerji kaynaklarının da daha tasarruflu kullanılmasına yönelik konumlandırılması, yeşil binaların bir trend olarak dünyaya yayılmasına neden oldu.




Çevre dostu yeşil binalar sadece yerküreyi ve çevreyi korumakla kalmıyor, aynı zamanda yaşayanların, çalışanların sağlık ve...