06 / 05 / 2024

yeşil okullar projesine kimler katılıyor

yeşil okullar projesine kimler katılıyor

ÇEDBİK bugüne kadar sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Cape Town Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Kongresi’nde “YEŞİL OKULLAR” anlaşmasına imza atarak Türkiye’yi projeye dahil olan 29 ülke arasına soktu...

Yeşil Yapı İnnovia 2 ve 3'teki 10 bağımsız bölümü 20.6 milyon TL'ye Yeşil GYO'ya sattı!

Yeşil Yapı Yönetim Kurulu tarafından, İnnovia 3 projesinde kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2945 Ada 35 parseldeki 8 adet, İnnovia 2 projesine kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2947 Ada 49 parseldeki 2 adet, 10 adet bağımsız bölüm Yeşil GYO'ya KDV hariç 20 milyon 605 bin TL'ye satıldı.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Yeşil Yol projesine tepki verildi!

Fırtına İnisiyatifi, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol Projesi" kapsamında, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi.

Anthill Residence projesine yeşil bina sertifikası!

Ant Yapı, sürdürülebilir ve çevre dostu binalarına aldığı yeşil bina sertifikalarına bir yenisini daha ekledi. Anthill Residence projesine BREEAM sertifikası alan Ant Yapı, önümüzdeki süreçte de talebin her geçen gün arttığı yeşil bina konseptine yatırım yapmayı sürdürecek.

Soyak Konforia: İlk mega-yeşil proje!

Yeşil binalar konusunda yatırımlarına hız veren Soyak, Kuzey Bahçeşehir'de yer alan Soyak Konforia ile İstanbul'un ilk mega-yeşil projesine imza atıyor.

ÇEDBİK'in yeşil bina sertifikası ilk kez Antteras'a verildi!

Türkiye, dünyada LEED, BREEAM gibi örnekleri bulunan yeşil bina sertifikasını geliştirdi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’nin hazırladığı sertifika, ilk kez Antteras projesine verildi.

Yeşil Yol projesi doğa alanlarını ranta açacak anahtar!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesine karşı Rize'nin Çamlıhemşin Ilçesi'nde mücadele yürüten Fırtına inisiyatifi, projenin doğa alanlarını ranta açacak anahtar olduğunu belirtti.

Ankara Yeşil Vadi projesine hibe desteği verilecek!

Ankaralı işadamı Barış Aydın, yapımı için 70 dönümlük arazisini verdiği Yeşil Vadi Projesi için 1 milyon TL hibe desteği sağlayacağının sözünü verdi.

Ankara'daki Yeşil Vadi Projesine 1 milyon TL hibe desteği!

Ankaralı işadamı Barış Aydın, yapımı için 70 dönümlük arazisini verdiği Yeşil Vadi Projesi için 1 milyon TL hibe desteği sağlayacağının sözünü verdi.

Yeşil Yol projesine Fırtına İnisiyatifi üyeleri tepki gösterdi!

"Yeşil Yol Projesi"ne karşı çıkan Fırtına İnisiyatifi üyelerine, aralarında HDP İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün'ün de bulunduğu heyet destek verdi. Heyettekilerle bazı yaylacılar arasında tartışma yaşandı.

Müteahhitler Yeşil Adım Projesini destekliyor!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı ziyaret eden müteahhitler, 'Yeşil Adım' projesine destek verdiklerini belirterek yaptıkları inşaatlarda fidan dikimlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Atakumlu müteahhitlerden yeşil adım projesine destek!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı ziyaret eden müteahhitler, ‘Yeşil Adım’ projesine destek verdiklerini belirterek yaptıkları inşaatlarda fidan dikimlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti..

Yeşil GYO Güzelşehir AVM projesi değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. portföylerinde bulunan Güzelşehir AVM projesine ilişkin yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle...

yeşil okullar projesine kimler katılıyor Haberi

yeşil okullar projesine kimler katılıyor

Yeşil Okullar Projesi, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve daha verimli binalarda eğitim alabilmesi temeline dayanan uluslararası çok paydaşlı bir proje. Projenin amacı, daha sağlıklı binalarda eğitim alan, bu sayede akademik açıdan daha başarılı, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak. ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Duygu Erten, 18 Ekim 2013’de Cape Town’da katıldığı imza töreninde ÇEDBİK olarak uluslararası bu girişimin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ve bu konuda Türkiye’de liderlik ederek eğitim sektöründe yeşil dönüşümün önünü açacaklarını belirtti. Kasım ayında ABD’de yapılan GREENBUILD konferansında Hillary Clinton tarafından anons edilen olan Yeşil Okullar projesi’nin Türkiye ayağında gerçekleşecek çalışmalar 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşecek 3. Uluslar arası Yeşil Binalar Zirvesi’nde açıklanacak.


ÇEDBİK’in de yer aldığı Yeşil Okullar Projesine dahil olan 29 kurucu üye,...