19 / 05 / 2024

yht Bulgaristan projesi

yht Bulgaristan projesi

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Ankara-Erzurum YHT projesi meclis gündeminde!

Ankara Erzurum Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce-Bolu-Karabük-Samsun YHT projesi ne zaman açılacak?

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığı ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'den geçecek YHT projesi mecliste!

Niğde ilinden geçecek olan yüksek hızlı trenin güzergahı ve yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kütahya'ya YHT projesi yapılacak mı?

Kütahya'ya yapılması planlanan hızlı tren projesi olup olmadığı ve Zafer Havalimanı'nın yolcu sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi ile şehir hastanesine ulaşım kolaylaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca hayata geçirilecek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi" kapsamında 4 istasyon yapılacak.

Bursa-Ankara YHT projesi TBMM gündeminde!

Bursa-Ankara yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Hattı projesi Türklerin!

Bulgaristan’ın en zor projesi olarak görülen ‘Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Hattı’ ihalesini Cengiz İnşaat-Duygu Mühendislik İş Ortaklığı kazandı.

yht Bulgaristan projesi Haberi

yht Bulgaristan projesi

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.


Türkiye, Avrupa - Kafkasya - Asya Ulaştırma Koridoru (TRACECA) Hükümetler arası Komisyon Başkanlığını Tacikistan’dan devraldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın 11. TRACECA Hükümetler arası Komisyon Toplantısı’na başkanlık yaptı. İstanbul Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ermenistan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Gagik Grigoryan da katıldı.


YENİ BAĞLANTILARI TAMAMLAYACAĞIZ


Toplantıda konuşan Bakan Lütfi Elvan, Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği ulaştırma yatırımlarından söz ederek, "Uluslararası trafiğe hizmet eden ana akslar üzerindeki yeni bağlantıları tamamlamaya ve özellikle sınır geçişlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya öncelik verdik" dedi.


İSTANBUL’U BULGARİSTAN’A BAĞLAYACAK


YHT Marmaray’ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Elvan, "Bu yıl sonu itibariyle...