03 / 05 / 2024

YHT hattı uzunluğu ne kadar olacak

YHT hattı uzunluğu ne kadar olacak

Türkiye ilk kez 13 Mart 2009 tarihinde Ankara-Eskişehir hattının açılmasıyla yüksek hızlı trenle tanıştı. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak...

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı bugün açıldı. Peki Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı nerelerden geçecek? Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı'nın uzunluğu ne kadar? İşte Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla...

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Ankara-Sivas YHT hattında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında bazı incelemeler gerçekleştirecek.

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 263 kilometreye ulaştı!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı. " Şu anda 75 kilometre inşaatı devam eden 10 raylı sistem hattımız var" diyen Alpkökin, "En büyük hayalimiz şu anda devam eden projelerin devreye alınması" dedi.

Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Adil Karaismailoğlu Konya-Karaman YHT Hattı'nın test sürüşünü gerçekleştirecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın test sürüşünü gerçekleştirecek.

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İBB yönetimi, geçmiş yıllarda beklenen düzeye ulaştırılamayan raylı sistemleri hızla geliştirmek için düğmeye bastı. İstanbul'da raylı sistemlerin uzunluğu 425 kilometreye ulaşacak. Peki hangi metro hattı ne zaman açılacak? İşte İstanbul'un açılacak metro hatları...

YHT hattı uzunluğu ne kadar olacak Haberi

YHT hattı uzunluğu ne kadar olacak

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak.


 Türkiye ilk kez 13 Mart 2009 tarihinde Ankara-Eskişehir hattının açılmasıyla yüksek hızlı trenle tanıştı. Bu tarihte 1970’lerden beri yılan hikayesine dönen YHT projeleri hayal olmaktan çıktı ve Türkiye Avrupa'da 6'ıncı, dünyada 8'inci YHT teknolojisine sahip ülke konumuna geldi. 


Türkiye’nin ikinci yüksek hızlı demiryolu hattı ise Türk mühendis, işçi ve işadamlarının emeği ile dünyadaki emsallerine göre kısa sürede ve ucuz maliyetle inşa edilerek 2011'de hizmet vermeye başladı. Eskişehir-Konya YHT hattı ise 23 Mart 2013’de hizmete açıldı. 


YHT'ler hizmete girdiği günden itibaren vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bugüne kadar YHT'lerle taşınan yolcu sayısı 15 milyonu aştı. 3 bin 500 kilometresi yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometresi hızlı olmak üzere...