03 / 05 / 2024

yht kaç yolcu taşıdı

yht kaç yolcu taşıdı

Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: 'Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır' dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT'de yolcu rekoru kırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu ile "seyahat rekoru" kırıldığını açıkladı. İşte haberin detayları...

 Ford Transit Van'a Ocak ayında 25 bin lira zam geldi! Ford Transit Van kaç lira? 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Yolcu minibüsleri veya harika bir kargo minibüsü söz konusu olduğunda Ford Transit van'ın popülaritesini inkar etmek neredeyse imkansızdır. Peki Ford Transit Van kaç lira? İşte detaylar

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ve dünyanın en büyük havalimanına olma özelliğine sahip olacak 3. havalimanı projesi hızla ilerleiyor. Peki 3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Sapanca YHT Hattı'na itiraz!

Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Oya Arapoğlu, Sapanca YHT Hattı’nda yapılan güzergah değişikliklerinin masa başında kağıt üstünde çizildiğini belirterek, yeni plana eleştirilerde bulundu.

Ankara YHT Garı bugün açılıyor!

Ankara YHT Garı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açılıyor. Gardan günde 50 bin yolcu seyahat edecek.

YHT hatları 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşacak!

Türkiye’de hizmete girdiği 2009 yılından bugüne Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısı 22 milyonu aştı. 5 ayrı hatta toplam bin 213 kilometre olan YHT Hatları’nın 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşması hedefleniyor.

Ankara-İstanbul YHT ile yılda 10 milyon yolcu seyahat edecek!

Milli Tren Projesi kapsamında, demiryollarındaki çalışmalarla ülkemiz demir ağlarla örülüyor. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefler arasında.

İstanbul-Ankara YHT yolcu sayısı 1 milyona yaklaştı!

İstanbul-Ankara arası hizmet veren Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) kullanan yolcu sayısı 1 milyona dayandı. Hızlı tren hattında Doğançay ripajı tamamlandığı zaman ulaşım yaklaşık 20 dakika daha kısalacak.

Yüksek Hızlı Trenle toplam 650 bin yolcu taşındı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek: "Açılıştan bu yana 650 bin yolcu taşıdık" dedi...

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı!

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır" dedi.

Yüksek Hızlı Tren Hattı, otobüslerinde yolcu sayısını artırdı!

YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi...

yht kaç yolcu taşıdı Haberi

yht kaç yolcu taşıdı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Trenle (YHT) günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek, "Açılışından bu yana Ankaraİstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır. İhalesini yaptığımız ve üretim hattında olan 7 tren daha var, 80 tane daha ihaleye çıkıyoruz" dedi. 


Karaman, Türkiye'nin dünyada sekizinci, Avrupa'da ise altıncı hızlı tren ülkesi olduğunu söyledi. 


Türkiye'den sonra bazı ülkelerin yüksek hızlı trene geçtiğini belirten Karaman, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul, KonyaEskişehir'den oluşan 4 hatta hızlı trenle yolcu taşımacılığının sürdüğünü bildirdi. 


Ankara-Bursa, Ankara-Sivas, Ankara-Afyon-İzmir hattı için inşaat çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Karaman, bunların dışında mevcut hatların hemen yanına ikinci bir hat inşa ederek, söz konusu trenlerin hızını saatte 200 kilometreye çıkarmayı planladıklarını, KonyaKaraman'dan işe başladıklarını belirtti. 


Konya-Karaman hattında...