02 / 05 / 2024

yht Kayseri

yht Kayseri

Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temeli atılacağı söylendi.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattı 2 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, binlerce yıllık medeniyeti, kültürü ve zenginlikleriyle Anadolu'nun kalbi olan Kayseri'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri YHT'nin tamamlanma süreci mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de YHT ve havaalanı genişleme projeleri mecliste!

Kayseri'de tamamlanan projelere ve yüksek hızlı tren ile havaalanı genişleme projelerinin tamamlanma tarihleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Anafartalar-YHT Tramvayı Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi!

Kayseri'deki Anafartalar-YHT Tramvay hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca tamamlanacak..

Kayseri YHT'nin ihalesi 8 Mart'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi ihalesinin 8 Mart'ta yapılacağını söyledi...

Kayseri-Ankara arası YHT ile 1,5 saate inecek!

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Hızlı tren projesi yatırımına bu yıl başlanmasını bekliyoruz. Proje ile Kayseri-Ankara arası 1,5 saate inecek.” dedi. 

Ahmet Arslan'dan Kayseri'ye YHT müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kayseri-Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesine ilişkin açıklama yaptı. Arslan, projenin ihalesini bu sene yapıp, 4 sene içerisinde de bitirip, Kayseri'nin ve Kayserililerin hizmetine sunulmasını planladıklarını söyledi.

Ankara-Kayseri YHT hattı 3 yılda tamamlanacak!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. "Yerköy-Şefaatli-Kayseri Demiryolu, Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesine 10 firma teklif verdi.

Ankara-Kayseri YHT ihalesine 10 firmadan teklif geldi!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. İhlaeye 10 firma teklif verdi..

Antalya-Kayseri YHT turizm açısından önemli!

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Sayman Üye Bahri Coşkun ve meclis üyelerinden oluşan heyet, ATO Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerinin konuğu oldu.

yht Kayseri Haberi

yht Kayseri

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, ilin en önemli projesi olarak gösterdiği Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temelinin atılacağını söyledi. AK Parti İl Olağan Kongresi’nde yeniden göreve gelen Hüseyin Cahid Özden’e ’Hayırlı olsun’ ziyareti için teşkilat binasına gelen milletvekili Yaşar Karayel, burada basın toplantısı düzenledi. Kayseri’ye yapılacak kamu kaynaklı yatırımları yakından izlediklerini anlatan milletvekili Karayel, şu ana kadar 10 milyar liranın üzerinde kamu kaynağı aktarıldığını söyledi. Önümüzdeki 4 yıl içinde Develi 2’nci Merhale, Bahçecik Ana Sulama Kanalları projelerini tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Karayel, şöyle konuştu: "Bu yıl içinde Bünyan-Sarıoğlan Sulaması 210 milyon TL, Bünyan Elbaşı-Karadayı Sulaması 90 milyon TL, ana iletim ve...