20 / 05 / 2024

YHT Kocaelide neden durdu

YHT Kocaelide neden durdu

Lütfi Elvan "Daha önceki trende bu olmadı. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi.

Eskişehir YHT Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon çalışmaları başladı!

Son günlerde büyük tartışmalara neden olan ve yapımı arapsaçına dönen TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon Projesi çalışmaları geçtiğimiz günlerde durdurulmuştu

Siemens, YHT'lerin üretimine devam ediyor!

Alman teknoloji firması Siemens, Türkiye için üreteceği 7 Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinden ilkini Türkiye'ye getirmesinin ardından, kalan 6 yüksek hızlı trenin üretiminin devam ettiğini açıkladı.

YHT ile 146 bin 241 kişi seyahat etti!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Eskişehir Gar Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında 146 bin 241 kişinin seyahat ettiğini söyledi.

Arazi satışı neden durduruldu?

Arazi satışları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge durduruldu. Peki, arazi satışı neden durduruldu? İşte arazi satışları kararı..

Ankara İstanbul Ankara hızlı tren YHT bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları kaç TL? İstanbul Ankara YHT bileti kaç lira? İşte hızlı tren durakları haritası ve duraklar arası YHT bilet ücretlerini gösteren ekonomi ve busines sınıf ücret tablosu...

İstimlak işlemi neden yapılır?

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkuller, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak işlemi neden yapılır? İstimlak işlemi nasıl yapılır?

Kayseri'deki şiddetli yağış sel baskınlarına neden oldu!

Bünyan'da akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmur sele neden oldu. Sel nedeniyle ilçenin merkezinden geçen Bük Deresi taştı. Derenin taşmasıyla birlikte dere kenarında bulunan 4 ahır, 3 dükkan ve çok sayıda evi su bastı.

21 yeni YHT Garı 2016 yılında tamamlanacak!

Ulaşımda yeni alternatif olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçtiği illeri de değiştirecek. YHT’nin yolcularına hizmet verecek 21 yeni gar inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanacak garların en gözdesi ise Ankara’da olacak.

Kiralık konut fiyatları yaz döneminde neden artıyor?

Her yıl, yaz mevsiminin gelmesi ile gayrimenkul piyasasında kiralık konutlara yönelik bir talep artışı olmaktadır. Peki yaz dönemlerinde kiralık konutlara talebin artmasına neden olan etkenler nelerdir?

Avrupalı bankalar sorunlu gayrimenkul kredilerini neden satıyor?

Avrupa’da bankaların ve varlık yönetim şirketlerinin elinde, asıl odak noktalarının dışında olan 584 milyar Avro değerinde kredi veya gayrimenkul bulunduğu tahmin ediliyor. Avrupalı bankalar sorunlu gayrimenkul kredilerini neden satıyor?

YHT'lerde seçim yoğunluğu!

Cumhurbaşkanı seçiminde, kayıtlı oldukları yerde oy kullanmak isteyen seçmenler, Yüksek Hızlı Tren'i tercih etti. Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, YHT'lerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

YHT hattının açılması için çalışmalar devam ediyor!

Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesi'ne ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan Yüksek Hızlı Tren ( YHT ) hattının açılması için çalışmalar devam ediyor.

Vinç devrilen YHT hattının açılması için çalışmalar sürüyor!

Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesi'ne ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan YHT hattının açılması çalışmalar devam ediyor. Hattın gün içerisinde ulaşıma açılmasının planlandığı öğrenildi.

YHT Kocaelide neden durdu Haberi

YHT Kocaelide neden durdu


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YHT'nin durmasına ilişkin, "Daha önceki trende bu olmadı, çünkü 15 dakika önce birinci tren geçti onun için bir şey söyleyemeyeceğim. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi. 


Elvan, YHT'nin teknik bir arızadan ötürü durdurulmasının ardından gazetecilerin bulunduğu vagona gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.  


Kataner telindeki teknik bir arıza nedeniyle trenin durdurulduğunu belirten Elvan, trenin gerekli kontrollerin yapılmasının ardından 15 dakika sonra yola devam ettiğini aktardı. 


Elvan, konuştuğu bir makinistin, 15 yıldan bu yana çalıştığını ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söylediğini vurguladı.


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın "Teknik bir arıza dolayısıyla kablo sarkmış ve cama çarpmış" yönündeki...