19 / 05 / 2024

Yİ ÜFE 2014 elektrik ve gaz sektörü

Yİ ÜFE 2014 elektrik ve gaz sektörü

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), ağustosta bir önceki aya göre, imalat sanayi sektöründe 0,59, su sektöründe 0,39 artış gösterirken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,68, elektrik ve gaz sektöründe ise yüzde 0,8 düştü.

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? 2022 Eylül ayı kira artış oranı açıklandı…

TÜİK Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları en son Temmuz ayında açıklandı. Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte işyerleri için kira artış oranları belli oldu. İşte 2022 Eylül ayı kira artış hesaplaması...

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

Enflasyon rakamları açıklandı!

Ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksi yüzde 1,12, Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 2,77 oranında arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 19,25, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 45,52 oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı!

Nisan ayında aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,68, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 4,34 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 17,14, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 35,17 oldu.

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında aylık bazda yüzde 1,08, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 4,13 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 16,19, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 31,2 oldu.

Şubatta en fazla mevduat faizi kazandırdı!

Şubat ayında en yüksek aylık reel getiri, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0.25 oranında mevduat faizinde (brüt) gerçekleşirken, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) yüzde 0.06 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Enflasyon rakamları açıklandı!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocak ayında aylık bazda yüzde 1,68, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,66 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 14,97, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 26,16 oldu.

Yeniden düzenlendi! Yüzde 90 indirim!

Kamu borçlarına yönelik yapılandırmanın ayrıntıları, yayımlanan tebliğle düzenlendi. Vergi ve idari para cezaları için yapılandırma hakkından faydalanacak borçluların, ödemelerini peşin yapmaları durumunda, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarların yüzde 90’ı silinecek.

Eylülde en fazla reel getiri dolarda oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, eylülde en fazla reel getiri ABD dolarında sağlandı.

Ağustosta en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ağustos ayında en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

Yİ ÜFE 2014 elektrik ve gaz sektörü Haberi

Yİ ÜFE 2014 elektrik ve gaz sektörü


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), ağustosta bir önceki aya göre, imalat sanayi sektöründe 0,59, su sektöründe 0,39 artış gösterirken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,68, elektrik ve gaz sektöründe ise yüzde 0,8 düştü.


 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Yİ-ÜFE, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,42, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,33, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,88 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,55 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün ağustosta bir önceki aya göre değişimleri, imalat sanayi sektöründe 0,59, su sektöründe 0,39 artış gösterirken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,68, elektrik ve gaz sektöründe ise yüzde 0,8 düştü.


Geçen ay temmuza göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler, yüzde 1,59 ile gıda ürünleri,...