02 / 05 / 2024

Yığma yarı kagir

Yığma yarı kagir

Binaların inşaat nevilerine göre ayrımı ve binaların inşaat sınıflarına göre ayrımı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve binalar hakkındaki yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

İstanbullular hemen buraya baksın! Yarın bazı vapur seferleri iptal oldu!

İstanbul Boğazı'nda her yıl düzenlenen "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" etkinliği nedeniyle yarın bazı vapur seferleri iptal edilecek. 

Garanti Bankası emekli promosyon miktarını açıkladı. Asıl büyük yarış şimdi başlıyor

Garanti Bankası tarafından emekli promosyon miktarına ilişkin açıklama yapıldı. Banka, emekli promosyonu olarak ne kadar vereceğini açıkladı.

Milyonlarca emekliye kara haber verildi! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye ulaştıktan sonra bankalar arasında yükselme yarışı başlıyor. Müşteri kaybetmek istemeyen bankaların tanıtım anonslarıyla çıkış yapması üzerine duyuru son anda yapıldı. Emeklilere kötü haber.

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

Bankalarda 92 günlük faiz yüzde 30’u aştı, Kapalışarçı’da dolar 19 TL’ye ulaştı!

Bankalarda mevduata verilen faizlerde büyük yarış başladı. Mevduat faizlerinde sadece bu hafta 1 ila 2 puanlık artışlar yaşandığı ve bazı bankaların yüzde 30 barajını da aştığı, öte yandan dövize olan taleple, Kapalıçarşı’da doların 19 TL’ye ulaştığı iddia edildi.

Geri sayım başladı! Yarın doların yönü resmen böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan mesaj var!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken, Amerika Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Doların yönü yarın resmen böyle olacak!

Geri alım garantili Lexus! Elektrikli Lexus ES 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm dünyanın elektrikli araçlara yönelmeye başlamasının ardından büyük yarışa güçlü bir giriş yapan otomotiv devi Lexus’un ES serisi göz kamaştırıyor. "Geri Alım Garantisi" ile satılan her Lexus modeli, kullanımına ve yılına bağlı olarak, belli bir oran değerinde marka tarafından geri alınıyor.

Kıyıda köşede eurosu olanlar acilen bakın, dolar yükselirse euro ne olur?

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem günü güne yatay şekilde başladı. Bugün de aynı seyrine devam eden doların yönü yarın belli olacak. Peki dolar yükselirse euro ne olur? Kıyıda köşede eurosu olanlar acilen bakın...

Dolar için geri sayım başladı 20,25,30,40 ve... Selçuk Geçer'den can alıcı dolar uyarısı! Yarın öbür gün bu kadar olacak

Dolar kuru dün gece tarihi rekorunu kırdı. 18,76 TL seviyesine yükselen dolar için Selçuk Geçer kritik uyarıyı yaptı. ''Yarın öbür gün'' diyerek geri sayımın başladığını söyledi. 

Elinde dolar olanların nefesi kesildi! Dolar yarın böyle olacak

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar için yarın kritik gün ve doların yönü yarın belli olacak. 

Emekli promosyonunun yeni rakamı ifşa oldu! Duyan dondu kaldı!

Türkiye gündeminde sıcaklığını koruyan emekli promosyonunda yeni rakam iddiası ifşa oldu. Özel bankalar promosyon rakamlarını yükseltirken yarıştan geri kalan kamu bankaları için dikkat çeken bir iddia büyük yankı yarattı. Emekli promosyonu 15 bin TL'nin de üzerine çıkabilir...

İstanbullular dikkat: İETT’de saatler değişti! Toplu taşıma yarın ücretsiz mi?

İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçları olan otobüs, metro ve vapurlarda yaz tarifesinde sona gelindi. Kış tarifesi düzenlemesi ile birlikte ulaşımda ek seferler düzenlendi. Ayrıca 12 Eylül okulların açıldığı ilk gün olması nedeniyle 06.00-14.00 saatlerinde toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Yığma yarı kagir Haberi

Yığma yarı kagir

İnşaat nevilerine göre binalar!

Binalar farklı yönlerden birçok kategoriye ayrılabiliyor. Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında binaların inşaat nevilerine göre ayrımı ve binaların inşaat sınıflarına göre ayrımı hakkında yasal hükümlere yer veriliyor.


Söz konusu hükümler 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük'te 9 ve 10. maddede;


Binaların inşaat nevilerine göre ayrımı:

Madde 9 – Binalar, taşıyıcı sistemleri esas alınmak suretiyle inşaat nevilerine göre aşağıdaki gruplara ayrılır: 

1 - Çelik karkas, 

2 - Betonarme karkas, 

3 - Yığma kagir,

4 - Yığma yarı kagir, 

5 - Ahşap,

6 - Taş duvarlı (çamur harçlı), 

7 - Gecekondu tarz ve vasfında, 

8 - Kerpiç ve diğer basit binalar,


Binaların inşaat sınıflarına göre ayrımı: 

Madde 10 – Binalar, aşağıdaki sınıflara ayrılır:

1 -...