13 / 05 / 2024

yılda ortalama yangın sayısı

yılda ortalama yangın sayısı

İzoder Yönetim Kurulu Üyesi ve Eryap A.Ş. CEO'su Enmıllah Eruslu, günlük hayatta yangın çıkma olasılığının sanıldığı kadar düşük olmadığını, Türkiye'de bir yılda yaklaşık 75 bin yangın çıktığını belirtti...

Asgari ücret ortalama maaş oldu: İlköğretim mezunlarının maaşı yüzde 987, üniversite mezunlarının maaşı yüzde 622 arttı!

Yüksek eğitimliler gittikçe daha az maaş almaya başladı, asgari ücret 20 yılda ortalama maaşa dönüştü. İşte eğitim durumuna göre ortalama maaşlar...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Tebernüş Kireçci soruyor: İstanbul'da son 5 yılda konut alıp da evini ve tapusunu alamayan var mı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine "İstanbul genelinde son 5 yılda konut satın alıp da evini ve tapusunu alamayan var mı? Varsa hangi şirket? Hangi proje?" sorusunu yöneltti.

Hedef: Yılda 20 kilometre raylı sistem!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılda ortalama 20 kilometrenin üzerinde raylı sistem tamamlamayı hedeflediklerine dikkat çekti. Tüm kredi imkânları sunularak, 2021-2024 arasında ortalama 20.8 km raylı sistem hattının açılması planlanıyor.

Yeni asgari ücretle kaç yılda ev alınıyor?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret belli oldu. 2021 yılında en düşük maaş 2 bin 825 lira 90 kuruş oldu. Peki asgari ücret kazanan vatandaşın ev alabilmesi için "yemeden içmeden" ortalama kaç yıl çalışması gerekiyor? Yeni asgari ücretle kaç yılda ev alınıyor?

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da ödemeye 2. yılda başlayın!

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinde ödemeler 2. yılda başlıyor...

Marmara'da 19 yılda 600 bin konut yenilendi!

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 19 yıl geçti. 19 yılda kentsel dönüşüm projelerine hız verildi. Marmara genelinde 600 bin konut kentsel dönüşümle yenilendi.

Fikirtepe'de konut fiyatları 4 yılda yüzde 188 arttı!

4 yılda konut fiyatlarının yüzde 188 arttığı Fikirtepe'de ortalama konut fiyatları metrekare bazında 7 bin ila 10 bin lira arasında değişiyor. Fikirtepe İstanbul’un en yüksek prim yapacak lokasyonu olmaya aday...  

Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaları yeni yılda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaların yeni yılda başlayacağını müjdeledi. İzmir'e yatırımların çoğaldığını dile getiren Kocaoğlu, "Özellikle sağlık turizminde ve fuarcılık alanında daha gerçekleştirilecek önemli yatırımlar var" dedi.

yılda ortalama yangın sayısı Haberi

yılda ortalama yangın sayısı
Ülkemizde son 5 yılda orman yangınları dışında yaklaşık 390 bin yangın çıktığını ve bu yangınlarda yaklaşık 1.729 vatandaşmıızın hayatını kaybettiğini belirten Eruslu, T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın tespitlerine göre yaklaşık 996 milyon TL tutarında maddi zarar meydana geldiğini de iletti.

Yangının zararlı etkilerinin, bina içinde ve komşu binalara yayılmasını yavaşlatarak kişilerin yangın mahallinden güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak sağlayan, can ve mal güvenliğini koruyan yapısal önlemler yangın yalıtımı olarak adlandırılır diyen Eruslu; yangın yaktımının yaygınlaştırılmasının can ve mal kayıplarım önemli ölçüde azaltacağım da önemle vurguladı. Yangın yalıtımı kapsamında alınacak pasif ve aktif önlemlerin bulunduğundan söz eden Eruslu, pasif önlemlerin; mimari projelendirme aşamasında dikkate alınması gereken ve yapının yangın ve duman yayılımına ve bunların vereceği zarara karşı...