29 / 04 / 2024

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.



Yaptığı açıklamada son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki yükselişler gayrimenkul yatırımcılarının alım alışkanlıklarında da bazı değişikliklere neden oldu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, fiyatlardaki astronomik artışlardan sonra konut almak için yeteri kadar birikimi bulunmayan vatandaşlar farklı alternatiflere yöneldi. Veriilen detaylara göre, yatırım araçları arasında öne çıkan arsalar son dönemde yıllık olarak yüzde 200'lerin üzerinde değerlendi.

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!
 
Konut dışı satışların payı yüzde 60’lara dayandı

Aktarılan detaylara göre, 2022 yılında gayrimenkulde konut dışı satışların payı yüzde 54,07'ye çıkarken, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 58’e ulaştı. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, geride kalan sürede özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaz aylarının etkisiyle arsa alımları da arttı. Yaşanan bu durum da söz konusu bu rakamların yüzde 60’lara çıkabileceğini gösteriyor.  

Ayrıca gayrimenkulde konut dışı alımın bu oranlarda olması Türkiye'de çok sık görülen bir durum değil.


Geri Dön