16 / 05 / 2024

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.



Arsa daha ulaşılabilir bir hedef

Paylaşılan detaylara göre, artan inşaat maliyetleri ve dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle yeni konut üretimi de zorlaştı. Söz konusu bu dönemde vatandaşlar daha ulaşılabilir olan arsa yatırımlarına yöneldi. Diğer şehirlerle karşılaştırıldığında, sahil şeridindeki şehirlerde arsa fiyatları daha fazla yükseliş gösterdi. 

Açıklamasında zaten Ege ve Akdeniz kıyıları turizm potansiyeli ve tatil köyleri veya lüks villalar geliştirmek için kârlı bir fırsat olması nedeniyle yıllardır rağbet gören yerler olduğunu söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, "Deprem felaketi ve pandemi ile yükselen arsa talebi bu dönemde zirve yaptı" dedi.

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Deprem riski az olan yerler yükselişte

Açıklamasında özellikle İç Anadolu Bölgesi’nin batı tarafındaki deprem riskinin az olduğu yerlerde talep artışı ve doğal olarak fiyat yükselişi yaşandığını kaydeden Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, benzer biçimde Marmara bölgesi, özellikle de İstanbul ve çevresi, ekonomik önemi ve devam eden kentsel gelişim projeleri nedeniyle arazi yatırımı akınına uğradığını kaydetti. Efe Gül, "Burada son bir yılda arsa fiyatları yüzde 83 arttı." dedi.

Arsa alırken dikkat

Arsa yatırımında konulara hâkim olmayanların olumsuzluk yaşayabileceğini belirten Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, vergi dışı bazı mağduriyetler yaşanmaması için fiyatı veya sunulan proje görselleri cazip gelse de araştırmadan alım yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Arazilerin imarlı olduğundan emin olunması ve mutlaka Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden parsel sorgulaması yapılması gerektiğini belirten Efe Gül, "Arsa bizzat görülmeden fotoğraftan alım yapılmamalı. İlgili yerin belediyesine ve tapu dairesine giderek, detaylı bilgi alınmalı." dedi.

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

Turizm sektörü canlandı: Antalya 18 günde 1,5 milyon turisti ağırladı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!


Geri Dön