03 / 05 / 2024

yıldırım bina yıkımları

yıldırım bina yıkımları

Kentsel dönüşümde önemli adımların atıldığı Davutdede Mahallesi’nde bulunan ve güvenlik zafiyeti tehdit oluşturan eski Kur’an kursu binası da Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi 495 yeni konut ihalesi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nden taşındı!

Başbakanlık yaptığı dönemde Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde oturuyordu. Yıldırım’ın Çankaya Köşkü'nden taşındığı öğrenildi.

Bursa Yıldırım'a modern sağlık merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım 15 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bursa Yıldırım'da spor tesisi yatırımları hız kesmiyor!

250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler inşa eden Yıldırım Belediyesi, spor yatırımlarında da hız kesmiyor.

Bursa Yıldırım'da sağlık yatırımları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçede sağlık yatırımları hayata geçirmeye devam ediy

Yıldırım'da 5 metruk bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesinde metruk halde olan ve mahallenin güvenliği açısından risk teşkil eden 3 metruk bina ve 2 eski bina kamulaştırılıp yıkıldı.

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor.Bölgede 31 kaçak yapı yıkıldı. Bursa Yıldırım Belediyesi'nin çalışmaları sürüyor.

Bursa Yıldırım'da 31 kaçak yapı yıkıldı!

Kentteki çarpık yapılaşma için yıkımlarına devam eden Yıldırım Belediyesi 2017'nin ilk altı ayında 31 kaçak yapı yıktı.

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar birbir yıkılıyor. Kentsel dönüşüm yatırımlar devam eden ilçede bu yıl 24 adet kaçak yapı yıkıldı.

yıldırım bina yıkımları Haberi

yıldırım bina yıkımları


Kentsel dönüşümde önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, bir yandan da ilçedeki metruk binaları yıkarak olası kazaların, madde bağımlılığı gibi sağlık sorunlarının önüne geçiyor. Davutdede Mahallesi’nde bulunan ve güvenlik zafiyeti tehdit oluşturan eski Kur’an kursu binası da Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Bölgede yaşayan vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve mülk sahipleri ile de anlaştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehir güvenliği konusunda özellikle terk edilen metruk binalar, bölgede yaşayan vatandaşlar için güvenlik ve tehdit unsuru oluşturuyor. Yıldırım’ı daha güvenli bir şehir haline getirmek adına kullanılamaz durumdaki binaları yıkıyoruz. Eskiden Kur’an kursu olarak kullanılan bu bina da yenilenmiş yüzü ile aynı görevi sürdürecek” diye konuştu.


‘HEDEF YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK’


Daha önceki süreçte de Yıldırım’da bulunan birçok metruk...