28 / 04 / 2024

yıldırım neden düşer

yıldırım neden düşer

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 35 noktaya kuracağı Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi (YTTS) ile yıldırım ve şimşek hadiseleri önceden tespit edilerek can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Binali Yıldırım: Deprem dönüşümünü tamamlayacağız!

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni dönemde hayata geçirilecek yatırımlardan ve ulaşım projeleri hakkında konuştu.

Binali Yıldırım: Gündemimiz imar planı tadilatı olmayacak!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Ben eğer belediye başkanı olursam İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en önemli konusu imar plan tadilatı olmayacak." diye açıklama yaptı. 

Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi, PDG Mimarlar imzasını taşıyor!

“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, PDG Mimarlar tarafından Bursa Yıldırım Belediyesi yatırımıyla gerçekleştiriliyor...

Kentsel dönüşüm Bursa Yıldırım'a değer katıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, özgün mimariye sahip modern pazar yerleri ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı.

Yıldırım'da kaçak yapılarla mücadele sürüyor!

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, diğer yandan da kaçak yapılarla mücadelesini devam ettiriyor.

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaatı başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, şimdi de Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi inşaatı başlıyor!

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları başlıyor. 

Yıldırım Belediyesi dönüşüm projelerinde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde gönüllülük ilkesi esasıyla yürüttüğü hak sahiplerini bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Mehmet Özhaseki Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kentte yürütülen ve planlanan kentsel dönüşüm projelerinin, vatandaşlara tüm detaylarıyla anlatıldığı merkezden övgüyle bahseden Bakan Özhaseki, Yıldırım’ın kentsel dönüşümde örnek alınması gerektiğini belirtti

yıldırım neden düşer Haberi

yıldırım neden düşer

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan 35 adet yıldırım tespit ve takip sisteminin 1’i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, 34 adedi de ülkemizin çeşitli illerinde tesis edilerek hizmete açılacak. Şu ana kadar 20 adedi kurulan sistem, 35 adet pasif algılayıcıdan oluşan bir ağı kapsayacak.


Pasif bir algılama sistemi olan Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi atmosferdeki yıldırım ve şimşek hadiselerinin tespiti, takibi ve kısa vadeli hava tahmini için gerçek zamanlı ve yüksek çözünürlüklü meteorolojik bilgi sağlayacak.


YTTS ile yıldırımın yeri ve akım şiddeti tespit edilecek

Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi (YTTS) ile yıldırımın ve şimşeğin yeri, yerden yüksekliği, akım şiddeti ve akımın yönü tespit edilecek. Ayrıca, sistem sayesinde yıldırım verisi ile uydu ve radar görüntüleri Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının...