28 / 04 / 2024

Yıldız Sarayı hakkında bilgi

Yıldız Sarayı hakkında bilgi

Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu kabul edilen, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alana yerleşmiş olan Yıldız Sarayı, 2000 yılında 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş.

Gökhan Yıldız kimdir? Gökhan Yıldız, Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da icra kurulu üyesi oldu!

Gökhan Yıldız kimdir? , Gökhan Yıldız ne iş yapmaktadır? Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra kurulu üyesi olan Gökhan Yıldız hakkında merak edilenler.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Haydar Ali Yıldız'dan Beyoğlu Kültür Yolu açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız söz konusu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldız Tilbe Kuşadası'nda çiftlik kurdu!

Arabesk müziğin sevilen isimlerinden Yıldız Tilbe pandemi döneminde Kuşadası'nda çiftlik kurdu. 

Yıldız Günay: TEV'de bağışların büyük bölümünü gayrimenkul oluşturuyor!

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı hakkında açıklamalarda bulundu. Günay; "Gayrimenkul yönetimimiz aynı zamanda mali işler yönetimimiz çok iyi çalışıyor." dedi...

Haydar Ali Yıldız Beyoğlu'nda çöken binada inceleme yaptı!

Bugün Beyoğlu Asmalı Mescit'te inşaat halinde bulunan binada çöküntü meydana gelmişti. Ekiplerin olay yeri incelemesinin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan açıklama geldi...

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Altındağ Yıldız Park fiyat 2018!

Altındağ Yıldız Park fiyat 2018 bilgisi haberimizde yer alıyor. Ankara Altındağ'da hayata geçirilen proje 181 daire 7 ticaret alanından oluşuyor.

Yıldız Park Modern Konutları'nda 2+1'ler 487 bin TL'ye!

Gaziosmanpaşa İş Ortaklığı tarafından İstanbul Caddesi üzerinde inşa edilen Yıldız Park Modern Konutları'nda son daireler satışta. 1+1'lerin satıldığı projede 2+1 dairelerin fiyatları 487 bin TL'den başlıyor.

Yıldız Park Altındağ daire fiyatları!

2019 yılında teslimlerinin yapılması planlanan Yıldız Park projesi Yıldız Park İnşaat tarafından hayata geçirildi. Projede peşin ödemelerde yüzde 10 indirim sağlanıyor...

Yıldız Park Altındağ fiyatları!

Yıldız Park Altındağ fiyatları 350 bin TL'den başlıyor. Yıldız Park Evleri'nde teslimler Mayıs 2019'da yapılıyor...

Altındağ Yıldız Park fiyatları!

Peşinde yüzde 10 indirim sağlanan Altındağ Yıldız Park Evleri Yıldız Park İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Proje 181 daire 7 ticaret alanından oluşuyor. işte Altındağ Yıldız Park fiyatları...

Kayseri Bekir Yıldız Bulvarı'nda 3. etap çalışmaları başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğu batı aksında önemli bir geçiş noktası olacak olan Bekir Yıldız Bulvarı'nda üçüncü etaba başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmaları yerinde inceledi.

Yıldız Sarayı hakkında bilgi Haberi

Yıldız Sarayı hakkında bilgi



Paramparça bir saray


Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar tüm yamacı kaplayan ve yaklaşık 500 bin metrekarelik bir bahçe ile koruluk içine yerleşmiş saraylar ve köşklerden oluşan Yıldız Sarayı, 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyor. 19. yüzyıl Osmanlı tarihine damgasını vurmuş ve Osmanlı saray komplekslerinin en sonuncusu kabul edilen saray, bu haliyle paramparça durumda.


     CUMHURİYETİN ilanından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilerek Harp Akademileri haline getirilen Yıldız Sarayı, zaman içerisinde parçalanarak her bir köşesi ayrı ayrı kuruluşlara tahsis edildi. 500 dönümün üzerindeki arazisi zaman içerisinde bölünerek, Yıldız Parkı saraydan ayrıldı ve 44 birimde oluşan bir komplekse dönüştürüldü. Park ile parkın...