29 / 04 / 2024

Yıldız Sarayı kaç kişi gezdi

Yıldız Sarayı kaç kişi gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi yapılması gündemde olan Yıldız Sarayı Müzesi İstanbul’da en az rağbet gören müzelerden biri.

Kompakt ticaretin yıldızı Toyota Proace City ne kadar oldu? Ekim 2023 fiyat listesi

Ticari araç segmentinde yer alan Toyota, Proace City modeli ile kompakt ticaretin yıldızı olmaya aday. Peki Toyota Proace City ne kadar, kaç TL? İşte Ekim 2023 fiyat listesi...

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

Bilal Yıldız kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Bilal Yıldız kimdir? Kaç yaşında? Bilal Yıldız  daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Bilal Yıldız 'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Bilal Yıldız'ın hayatına dair merak edilenler.

A101'de bu hafta hangi ürünler indirimde? A101 Haftanın Yıldız ürünlerinde neler var? İşte 6 Haziran 2022 fiyat listesi

A101'in "Haftanın Yıldızları" ürünleri belli oldu. Peki A101'de hangi ürünler indirime girdi? Haftanın yıldız ürünlerinin fiyatları kaç TL oldu? İşte 6 Haziran 2022 fiyat listesi...

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binasının boşaltılması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının boşaltılmasına direndiği için gözaltına alınan 15 kişi, serbest bırakıldı.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası TBMM'de konu oldu!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, polis tarafından boşaltıldı. Mimarlar Odası'nın boşaltılan Yıldız Sarayı'ndaki binası mecliste konu oldu.

Mimarlar Odası'nda Yıldız Sarayı gerilimi! Gözaltılar var!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın boşaltılması için tebligat verdi. Karara direnen Mimarlar Odası yöneticilerinin bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

Yıldız Sarayı kaç kişi gezdi Haberi

Yıldız Sarayı kaç kişi gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ocak-Eylül 2015 dönemine ilişkin müze ve ören yerleri raporunu yayımladı. Raporda dikkat çeken en önemli ayrıntı ise Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi yapılması gündemde olan Yıldız Sarayı oldu.


4 BİN 469 KİŞİ PARA ÖDEDİ

Rapora göre Yıldız Sarayı İstanbullular tarafından rağbet gören turistik bir alan değil.  Yılın ilk 9 ayında İstanbul’da 7 milyon 77 bin 602 kişi müze gezdi. Söz konusu ziyaretçilerin 3.1 milyonu müze ziyaretleri için ücret ödedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerden Topkapı Sarayı Müzesi artı Harem Dairesi en çok ziyaret edilen müze oldu. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi yapılması planlanan Yıldız Sarayı’nı ise yılın ilk 9 ayında sadece 18 bin 62 kişi gezdi. Bu ziyaretçilerin 9.104’ü ücretsiz ziyaretçi sınıfında yer aldı. Yıldız Sarayı’nı gezmek için yılın ilk 9 ayında...