17 / 05 / 2024

Yoğun kar yağışı mahsur

Yoğun kar yağışı mahsur

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçiler, askeri helikopterle bulundukları yerden alındı. İşçilerin yorgun olduğu gözlendi.

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Yoğun yağış ve yıldırım uyarısı: İstanbul ve diğer şehirler risk altında!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışlarla birlikte yıldırımların da görüleceği illeri içeren bir liste yayınladı. İstanbul da dahil olmak üzere birçok şehir, yoğun yağışlarla karşı karşıya kalabilir.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalabiliriz! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalınabileceğini vurguyarak, depreme karşı birlik olma çağrısında bulundu. İşte Ali Kurt'un o açıklamaları...

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

İstanbul ve Ankara dahil 21 şehirde okullar tatil! Valiler peş peşe açıkladı! Yarın okullar açık mı, tatil mi?

Türkiye genelinde kar yağışı devam ediyor. Son dakika bilgilerine göre, yoğun kar yağışı nedeniyle dokuz şehirde okullar tatil edildi.

THY seferlerini iptal etti… İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 80 sefer iptal edildi…

İstanbul için yapılan hava muhalefeti uyarıları üzerine Türk Hava Yolları, uçuşlarından bazılarını iptal etti. İşte detaylar…

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi

İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olacağına yönelik uyarılar yapılan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği alarma geçip gereken tedbirleri aldı.Valilikten yapılan son dakika açıklamasında okullara kar tatili haberi geldi.

Pazartesi günü okullar tatil mi?

İstanbul ve birçok ilde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günü okullar tatil edilmişti. Yoğun kar yağışının devam etmesi ile birlikte Pazartesi günü de okullar tatil edilecek mi? İşte son durum...

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan hasar tespiti sonucunda 38 konut boşaltıldı.

AVM'ler kapanıyor! Son dakika haberi geldi!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle İstanbul'daki alışveriş merkezlerinin saat 19.30'da kapatılacağının bilgisini paylaştı.

Folkart Country Urla'ya yoğun ilgi!

Folkart imzasıyla, Urla Bademler'de hayata geçirilen Folkart Country projesi ön talep döneminde yoğun ilgi gördü.

43. Yapı Fuarı'nda Workindo'ya yoğun ilgi!

İnşaat sektörünün online pazaryeri ve kariyer platformu olan Workindocom, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Yapı Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

ABB tarafından satılan konutlara yoğun ilgi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konut vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Yoğun kar yağışı mahsur Haberi

Yoğun kar yağışı mahsur

Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçiler, askeri helikopterle kurtarıldı.


İlçenin Ortaköy köyü yakınlarında 1700 rakımlı Kıbledağı Kent Ormanı mevkisinde cami inşaatında çalışan Adil Özdemir, Abdurrahman Tepegöz ve Aytuğ Karayurt, 4 gündür etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine inemeyince yetkililerden yardım istenmiş, yetkililer mahsur kalan işçilere karayolu ile ulaşamayınca havadan dün yiyecek, giyecek ve yakacak yardımı yapmıştı.


Yetkililer, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından askeri helikopter istedi. Merzifon'dan 6 kişilik ekibi ile havalanan askeri helikopter, Kıbledağı'na ulaştı. İp sarkıtılarak helikoptere alınan işçiler, daha sonra Rize Limanı'na getirdi. İşçilerin yorgun olduğu gözlendi.


Mahsur kalan işçilerden Adil Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Çok sıkıntı gördük. Dün yardım getirildi. Askeri helikopter ile bugün alındık....