07 / 05 / 2024

yoksul konut kredisi taksiti

yoksul konut kredisi taksiti

Türkiye’de geçen yıl “yoksul” sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksiti 373 lira olurken, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin 151 bin lira oldu.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Dar gelirli ailelere 'ücretsiz konut' teklifi!

TBMM'ye sunulan Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi kapsamında aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi planlanıyor.

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de!

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi düzenleniyor.

Ekrem İmamoğlu: Yoksul vatandaşlarımıza 2 bine yakın konut üreteceğiz!

23 Haziran'da yeniden gerçekleşecek olan İBB Başkanlığı seçimi için CHP tarafından yeniden aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, "Fikir projelerine harcanan 226 milyon TL ile yoksul vatandaşlarımız için 2 bine yakın sosyal konut üreteceğiz'' dedi.

Emekliye düşük taksitli konut imkanı!

Devlet, yoksul, bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılar için birçok destek veriliyor. TOKİ ve Türkiye Emekliler Derneği emekliler için düşük taksitli konut imkanı sunuyor.

En çok harcama konut ve kiraya yapılıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Alaattin Aktaş, bugünkü yazısında Türkiye İstatistik Kurumu'nun hanehalkı bütçe araştırmasını değerlendirdi. Aktaş, en yoksul yüzde 10'luk grubun en fazla konut ve kiraya harcama yaptığını ifade etti.

TOKİ’den dar gelirliye 7 bin 585 konut müjdesi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan "Bu yıl dar ve orta gelir grubu için 7 bin 322, alt-yoksul gelir grubu için 263, gecekondu dönüşümünde ise 3 bin 208 sosyal konutun yapımına başladık” dedi. TOKİ, Türkiye’de konut ihtiyacını karşılıyor.

Mehmet Tüm'den yoksullara konut verilmesi hakkında kanun teklifi!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi"ni meclise sundu. Teklife göre, konut tahsisinde aile olma şartı aranacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yoksul vatandaş için 100 bin konut talimatı verdi!

Hükümet, dar gelirli ve emekliyi konut sahibi yapmak için tüm olanakları seferber ederken, sağlıksız evlerde yaşayan yoksul vatandaşlara da elini uzattı.

İHH, Gazze'de yoksul aileler için konut projesine başlayacak!

Gazze Şeridi'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) finanse edeceği yoksul aileler için yapılacak konut projesine başlanacağı bildirildi.

Yoksul aileler için konut tasarruf hesabı programı başlatılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yoksul ailelerin konut sahibi olabilmesi için 'konut tasarruf hesabı' programını başlatacaklarını açıkladı.

Venezuela'da bir milyonuncu konut yoksul bir aileye verilecek!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetin yıl sonuna kadar bir milyonuncu konutu yoksul bir aileye teslim etme hedefine ulaşamaması durumunda "bıyığını" keseceğine söz verdi.

TOKİ'den yoksul vatandaşlara 4 yılda 25 bin konut!

Yoksul vatandaşların ev sahibi olabilmesi için 2011'de başlatılan projeyle 4 yılda 25 bin konut sahiplerini buldu. 2023'e kadar dar gelirliler için 100 bin konut yapılacak.

yoksul konut kredisi taksiti Haberi

yoksul konut kredisi taksiti

Türkiye’de geçen yıl “yoksul” sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksiti 373 lira olurken, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin 151 bin lira oldu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2013 yılında Türkiye’de 583 bin 200 kişi konut kredisi çekti.


FAKİR KREDİ BİRİNCİSİ 

Konut kredisi çeken tüketiciler, aylık gelirlerine göre 8 gruba ayrıldı. Buna göre 1. grup aylık geliri 891 liraya kadar, 2. grup 892 ile 2 bin 673 lira arasında, 3. grup 2 bin 674 ile 4 bin 455 lira arasında, 4. grup 4 bin 456 ile 8 bin 910 lira arasında olanlardan oluştu. 5. grupta geliri 8 bin 911 lira ile 22 bin 275 lira arasında, 6. grupta geliri 22 bin 276 ile 44 bin 550...