29 / 04 / 2024

Yol genişliklerine göre binalarda kat sayısı

Yol genişliklerine göre binalarda kat sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 50 metreden geniş yollarda daha önce 25 kat olan sınır 18’e, 40 metreden geniş yollarda ise 20 kat olan sınır 16 kata düşürüldü...

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Kayseri Sümer'de yol genişletme çalışmaları başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Üst Geçidi yol genişletme çalışmaları ile Abdullah Gül Üniversitesi Fen Lisesi Yurt Binası çevre düzenleme işi için ihale yaptı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 99 bin TL olan ihaleye üç firma katıldı.

Sakarya Hendek'te yol genişletme çalışmaları başladı!

Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Köprübaşı Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi’nde yol genişletme çalışmalarına başladı.

Adıyaman Besni'de yol genişletme çalışmaları sürüyor!

ADIYAMAN'ın Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Gölbaşı yolu üzerinde yapım ve bakımı devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kırıkkale Ankara Caddesi'nde yol genişletme çalışmaları başlatıldı!

Kırıkale'de Ankara Caddesi kaldırımlarının bir kısmı yol genişletme çalışmaları kapsamında sökülerek yola dahil ediliyor. Yeni düzenlemeyle güzergahı kullanan otomobil sürücüleri rahatlıkla geçme imkanına sahip olacak.

Keban'da yol genişletme çalışmaları yapılıyor!

Zırkı grup köy yolu güzergahında devam eden, Kurşunkaya ile Çevrekaya köyleri arasında kalan ve bazı bölümlerde yol genişletme çalışmaları, Kaymakamlığa bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca yürütülüyor.

Rize Yeşil Yol projesi yol genişletme çalışmaları ne durumda?

KARADENİZ Yeşil Yol projesinde, bölge halkı ve çevrecilerin tepkileri nedeniyle bağlantısı yapılamayan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yayla yolu güzergahında, yol genişletme çalışmaları sürüyor.

İzmit'te araziye göre hizmet!

İzmit Belediyesi'nde çalışmalar, arazi yapısına göre de şekillendiriliyor. Ekipler, 28 Haziran Mahallesi'nde imar planlarında yol olarak gözüken dik ve eğimli yerdeki çalışmasını tamamladı. İşte ayrıntılar...

1934 yılında sokaklara genişliklerini gösteren tabela konmuş!

Yeni Yollar ve Yapılar Kanunu'yla İstanbul sokaklarında yer alan arsalara yapılacak binanın yüksekliği sokakların genişliğine göre belirlenecekmiş. Belediye her sokağın başına tabela koyarak en fazla yapılabilecek bina yüksekliği tabelada yazacakmış.

Yol genişletme çalışması nedeniyle arsa payı kaybı davası!

Kamulaştırmada, gerçek kişilerin mülkiyeti altında bulunan bağımsız bölümler, imar planlarına göre ortak kullanıma dahil edilebiliyor. Bu kapsamda yol genişletme çalışması nedeniyle arsa payı kaybı için dava açılabiliyor...

Kepez Belediyesi yol genişletme çalışmalarına başlattı!

Kepez Belediyesi, imar probleminin çözümünde sona yaklaştığı Altınova bölgesinin acil çözüm bekleyen sorunlarını ortadan kaldırıyor. Su kanalı engelini yeni bir kanal çözen belediye, Altınova Hanımeli Sokak'ta yol genişletme çalışmasını başlattı...

Yol genişliklerine göre binalarda kat sayısı Haberi

Yol genişliklerine göre binalarda kat sayısı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı 50 metreden geniş yollarda daha önce 25 kat olan sınır 18’e, 40 metreden geniş yollarda ise 20 kat olan sınır 16 kata düşürüldü. 35 metre ve daha geniş yollarda 18’den 14’e, 30 metreden geniş yollarda 15’ten 12’ye, 25 metreden geniş yollarda ise 12 kattan 10 kata düşürüldü.


BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın emsal çıkışının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yol genişliğine göre “kademeli yüksek kat” ayarına gitti. Yeni düzenlemeyle 50 metreden geniş yollarda daha önce 25 kat olan sınır 18’e, 40 metreden geniş yollarda ise 20 kat olan sınır 16 kata düşürüldü.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde haziran ayında değişikliğe giden bakanlık, geçtiğimiz pazar günü de söz konusu yönetmelikte yeni düzenlemeler yaptı. Yönetmelikle 50 metre ve üzeri yol...