02 / 05 / 2024

yol kotu nedir

yol kotu nedir

Yol kotu nedir? sorusuna genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) verilen kottur cevabını verebiliriz. Tretuvar seviyesi ise yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor....

Kot nedir?

Kot nedir? sorusunda binalara verilen kotun üç şekilde uygulandığını söyleyebiliriz. Bu uygulamalar; yoldan kotlandırma, tabii zeminden kotlandırma ve köşebaşı parsellerde kotlandırma şeklinde karşımıza çıkıyor...

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Hız delisi BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte amiral gemisi BMW İ7 2023 07 Şubat fiyat listesi 

4,1 saniyede 60 mil hıza ulaşacağınız adeta hızı iliklerinizde hissedeceğiniz BMW İ7 hızı kadar konforu ile de ön plana çıkıyor. Bir sedan için harika yol tutuşa sahip BMW i7 modeli ile elektrikli araç piyasasında el ile gösteriliyor. peki  BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte 2023 Şubat ayı

Keçiören Belediyesi e-imar sistemini açtı!

Keçiören Belediyesi tarafından, belediyeye gitmeden imar durum, yapı kullanım, yol kotu tutanağı belgeleri ve yapı ruhsatına ilişkin işlemlerin yapılabileceği e-imar sitesini açtı...

İmar barışında izlenecek yol!

Yapı kayıt belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışına nasıl başvurulur? İmar barışında izlenecek yol nedir?

Yol yalısı nedir?

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

Yeni dere kret kotu nedir?

Dere kret kotu sınırlarına dair hususlar Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte yeni dere kret kotu..

Tesviye kotu nedir?

İmarda tesviye işlemi, eğimli olan bir yeri düz duruma getirme, düzleme için yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tesviye kotu nedir? Ön, arka ve yan bahçelerin tesviyesi nasıl olur? İşte yönetmelik esasları..

Asfalt katılım bedeli nedir?

Asfalt katılım bedeli, belediyelerin vatandaşlardan aldığı yol harcamalarına katılma payı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Asfalt katılım bedeli nedir? Asfalt katılım bedelinin ne zaman tahsil edilmesi gerekir?

Kamulaştırmada satın alma usulü nedir?

Kamulaştırma; özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak ifade ediliyor. Peki, kamulaştırmada satın alma usulü nedir?

Belediye katılım payı nedir?

Belediye gelirleri arasında yol harcamalarına katılma payı ve kanalizasyon harcamalarına katılma payı bulunuyor. Peki, belediye katılım payı nedir? Bu pay hangi durumlarda ve nasıl alınır?

İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir? İşte, inşaata başlarken dikkat edilmesi gerekenler!

Alt kira sözleşmesi nedir?

Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Peki, alt kira sözleşmesi nedir?

Asfalt katılım payı nedir?

Yeni yol açılması; Mevcut yolların % 40 oranında veya daha fazla genişletilmesi; Kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi durumunda ödenmesi istenen asfalt katılım payı nedir?

yol kotu nedir Haberi

yol kotu nedir


Yol kotu nedir?

Yol kotu nedir? sorusuna genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) verilen kottur cevabını verebiliriz. Tretuvar seviyesi ise yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor. Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, Belediye tarafından hazırlanan projesine göre en geç 20 gün içerisinde belirlenir.


Yol kotu nedir?

Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor. Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek suretiyle kot belirlenir. Ancak her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren...