28 / 07 / 2024

Yoldan ihdas haritaları nereden alınır

Yoldan ihdas haritaları nereden alınır

Yoldan ihdas, yolun kapanması nedeniyle oluşan taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılmasına deniyor. Buna göre yoldan ihdas haritaları nasıl temin ediliyor? İşte sorunuzun yanıtı...

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Sürücüler dikkat! Eğer siz de bu yoldan geçerseniz 4 kat cezayı yersiniz Yargıtay o kararı bozdu

Yargıtaydan ücretli otoyoldan ihlalli geçiş kararı çıktı. Yargıtay ilk derece mahkemesinin "cezaya gerek yok kararını" bozdu. Sürücüler dikkat edin eğer siz de bu yoldan gişeleri geçerseniz cezayı yersiniz! İşte kararın gerekçesi ve detayları...

Yoldan İnşaat Reklam Film Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Yoldan İnşaat Reklam Film Organizasyon Limited Şirketi Sarıyer'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Gizem Akyol tarafından kuruldu.

Teslim edilmeyen ev için hukuki yoldan ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '123.50 santim yerim karşılığında müteahhidin arsama yakın yerde yaptırdığı yeni öğrenci sitesinde takas konusunda anlaştık. Sözleşme imzaladık. Müteahhit teslim tarihinde daireyi vermekten vazgeçti. Sözleşme ile hukuki yoldan ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Manisa'nın yeni fay hattı, imar haritalarına işlendi!

Manisa fay hattı ortaya çıkarıldı. Yeni hat imar haritalarına kaydedildi. Manisa'da imar haritalarına işlenen fay hattı doğrultusunda bina stoğu gözden geçirilecek.

Emlak Bankası faiz lobisine cevap için ihdas edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Emlak Bankası sıradan bir banka değildir, aynı zamanda mevzi bir bankadır. Bu ülkeye zarar vermek adına ekonomik spekülasyon yapanlara, manipülasyonculara, dolar spekülatörlerine ve faiz lobisine cevap vermek için ihdas edilmiş bir kurumdur" dedi...

Ece Şenses kentsel haritalarını KOSGEB desteğiyle işe dönüştürdü!

Peyzaj Mimarı Ece Şenses de küçükken kurmayı hedeflediği firmasını KOSGEB desteğiyle açtı ve kentsel haritalarıyla ziyaretçilerin gezilerini kolaylaştırdı.

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Artvin Belediyesi imar planında sona yaklaştı!

Başkan Kocatepe, "İmar planlarının çıkartılması ve haritaların hazırlanması bu şehir için hayatı bir önem taşıyor" Artvin Merkez ilçenin 1992 yılında yapılan imar planları revize ediliyor.

18.madde uygulaması dava açma süresi!

İmar parsellerini oluşturmak amacıyla İmar Kanununun 18. maddesine dayanılarak hazırlanan haritalara parselasyon haritaları deniyor. Parselasyon işlemine itiraz edilebiliyor. İşte, 18.madde uygulaması dava açma süresi!

Tapuda 18.madde uygulaması nedir?

İmar Kanununun 18. maddesine dayanılarak belediye veya valilikler tarafından hazırlanan raporlara parselasyon haritaları deniyor. Peki, tapuda 18.madde uygulaması nedir?

Yoldan ihdas haritaları nereden alınır Haberi

Yoldan ihdas haritaları nereden alınır

Yoldan ihdas haritaları!

İmar planı uygulaması sırasında kapanan yol ve yol fazlalıkları nedeniyle oluşan taşınmaz malın tescili amacıyla yapılan haritalara yoldan ihdas haritaları deniyor. Yoldan ihdas haritalar için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Gerekli Belgeler :

1. Belediye Başkanlığı veya Köy Tüzel Kişiliğinin 2644 sayılı Tapu Kanununun 21 inci maddesi gereğince ihdas işleminin kontrol ve tescilini talep eden yazısı.


2. Taşınmaz malın bulunduğu yere göre Belediye veya İl Encümeninin olumlu kararı ve bu kararla ilgili belgelerin tasdikli örneği.


3. Serbest çalışan mühendisin mesleğini serbest olarak icra ettiğini Harita ve  Kadastro Mühendisleri Odasından almış olduğu Büro Tescil Belgesi, 


4. Serbest çalışan mühendisin iş yapım sözleşmesi veya vekâletname örneği. (Kimlik belgelerinde T.C. kimlik numarasının bulunması zorunludur.)


5. Kadastro Müdürlüklerinden alınan ve işin yapımında kullanılan belgelerin tahsilât makbuzu örneği,


6....