20 / 05 / 2024

Yönetici aidat parasıyla napabilir

Yönetici aidat parasıyla napabilir

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Bina yönetimi benim paramla bana karşı avukat tutacak bu mümkün mü?' sorusuna yanıt verdi.

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Apartmanlarda yönetici değişimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yönetici seçimini kaleme aldı. 

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

Apartmanlara mahkemeden yönetici atanır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 20 bağımsız bölümlü binada denetçi olduğunu belirten okuyucu, yeni yönetici seçimi için toplantı çağrısı yapıldığını ancak kimsenin gelmediğini söyledi ve yönetici seçiminin nasıl yapılacağını sordu.

Panora GYO 22 milyon TL'lik yönetici sorumluluk sigortası temin etti!

Panora GYO tarafından 8 Mayıs 2021 ve 8 Mayıs 2022 tarihlerini kapsayan dönem için toplam 22 milyon TL teminat tutarlı yönetici sorumluluk sigortası Chubb European Group Limited Şirketin'den temin edildi. 

Yönetici aidat parasıyla napabilir Haberi

Yönetici aidat parasıyla napabilir

Binamızda oturan birkaç kişi binamızın müteahhide verilip kat karşılığı inşaat yapılmasını istiyor. Bu husus kat malikleri kuruluna getirildi ama tam iştirak sağlanmadı. Şimdi yeni bir toplantı günü tayin edildi ve gündeme, depreme dayanıksızlık hususunun getirilmesi, buna karşı çıkacak olanlara veya bu konuda dava açacak olanlara karşı avukat tutulup davanın takip ettirilmesi kararı alındı. Burada anlamadığım husus şu: Ben ve birkaç kişi binamızın yıkılmasını istemiyoruz ama bina yönetimi benim verdiğim aidatlarla yani benim paramla bana karşı avukat tutacak ve benim paramla bana karşı çıkacak. Bu mümkün mü? 

Önce şunu hatırlatayım. Binanın yıktırılıp kat karşılığı müteahhide verilmesinde tüm bağımsız bölüm maliklerinin oyu gerekir. Bir kişi bile karşı çıksa bu yola gidilmez. Depreme karşı dayanıksız görüşü ile karar almak için de aynı yol...