28 / 04 / 2024

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö



Kamuda çalışan personelin yeni zamlanan maaşlarını 15 Ocak’ta alacağı bildirilirken bununla birlikte yönetici pozisyonda olanlar için bir zam haberi daha geldi. Buna göre kamuda yönetici pozisyonundaki bazı memurlar bu ay çifte zamlı maaş alacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, emekli ve memurların ocak ayı maaş zammının yüzde 30 olmasına yönelik düzenleme kabul edildi ve yeni düzenlemeye göre maaşlar, 1 Ocak'tan geçerli olacak şekilde yüzde 30 zamlı yatırılacak.

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Ancak kamuda üst yönetici pozisyonundaki bazı memurların Ocak ayı maaş zammı ise daha yüksek oranda olacağı bildirildi.

NTV’nin haberine göre, kamuda üst yönetici memurların çifte zam almasını sağlayacak hamle ise geçen sene kanunlaşan ve 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek ek gösterge düzenlemesi ile atılmış oldu.

Habere göre söz konusu kanunun 60’ıncı maddesi gereği, kamuda yönetici pozisyonundaki memurlar için 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ek maaş artışı yapılmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön