12 / 05 / 2024

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö



HANGİ STATÜDEKİ MEMURLAR FAYDALANACAK?

Bu gelişmeler doğrultusunda yapılacak olan ek zamdan, il müdürü ve üzerindeki pozisyonlarda görev yapan memurların faydalanacağı bildirildi.

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

KİMİN MAAŞI NE KADAR ZAMLANACAK?

Söz konusu kanunun 60’ıncı maddesi kapsamındaki ek zam tutarı, bin 730 TL ila 10 bin 700 TL arasında değişecek.

Yapılacak olan ek zam, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Genel Sekreteri için 5 bin 850 TL olarak gerçekleşecek.

Bunların haricinde Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, il valileri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ve Özelleştirme İdaresi Başkanı, 5 bin 330 TL ek zam almaya hak kazanacak.

Diğer taraftan kamuda görev yapan Genel müdür 6 bin 800 TL, genel müdür yardımcıları 4 bin 770 TL, Daire Başkanı ve bakanlıkların İstanbul,  Ankara  ve İzmir illerinde görev yapan il müdürü, bölge müdürü, il emniyet müdürü, il müftüsü, vergi dairesi başkanları, 2 bin 600 TL ek zamlı maaş alacak.

Yeni yasaya göre diğer illerdeki il ve bölge müdürü, emniyet müdürü, müftü, vergi dairesi başkanlarının ek zam tutarı ise bin 730 TL olacak.

Söz konusu ek zamda en yüksek tutarın ise, birinci sınıf olup birinci derecenin dördüncü kademesindeki mülki idare amirleri için 10 bin 700 lira olarak uygulanacağı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön