11 / 05 / 2024

Yöre mimarisi

Yöre mimarisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde tartışılan konuların başını çeken 'mimari doku'yu korumaya yönelik önemli bir adım atıyor. Köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırmak için başlatılan projenin kapsamını genişletti...

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası yarın!

412 konutun kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona erdi. TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası yarın.

TOKİ Yüreğir Kışla kurası 15 Şubat'ta çekilecek!

TOKİ ile hayata geçirilen Adana Yüreğir'deki Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm 1’inci etapta satışa çıkartılan 412 konutun hak sahipleri 15 Şubat 2017 tarihinde belirlenecek.

4K İnşaat Adana Yüreğir'e modern bir proje yapıyor!

4K İnşaat tarafından Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine içerisinde konut ve ofis projesi inşa ediyor. 120 dekar alanda yapılacak olan Adana Yüreğir projesinde daireler, ofisler, alışveriş merkezleri ve spor salonları yer alacak.

TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi ne zaman?

415 adet dairenin kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular soan erdi. Peki, TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi ne zaman?

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi son başvuru günü!

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi son başvuru günü bugün olarak belirlendi. Projede 412 adet konut bulunuyor.

Adana Yüreğir'de 12 spor tesisi açıldı!

Adana Yüreğir'de spor tesisi sayısı artıyor. 'Her Mahalleye Bir Spor Tesisi' hedefi ile yola çıkan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, şu ana kadar 12 adet spor tesisini gençlerin hizmetine sundu.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi 2017 kurası ne zaman?

Toplamda 412 adet daireden meydana gelen TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi projesindeki daireler kuralı olarak satılıyor. Peki, TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi 2017 kurası ne zaman?

Adana Yüreğir TOKİ başvuruları bugün başlıyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kapsamında 412 adet konut kuralı olarak satışa sunuluyor. Adana Yüreğir TOKİ başvuruları bugün başlıyor.

TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi!

412 adet dairenin kura ile satışa sunulacağı TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'ndeki daireler için başvurular başladı. Peki, TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi ne zaman?

Yüreğir Kışla Mahallesi TOKİ başvuruları ne zaman?

Yüreğir Kışla Mahallesi TOKİ başvuruları ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 412 adet konut kuralı olarak satışa sunuluyor.

Yüreğir TOKİ başvuru tarihleri 2017!

Yüreğir TOKİ başvuru tarihleri 2017 belli oldu. Proje kapsamında 412 adet konut kuralı olarak satışa sunuluyor. İşte Yüreğir TOKİ başvuru tarihleri 2017...

TOKİ Yüreğir Doğukışla başvuru tarihleri!

Karaman Doğukışla Vadisi 1.Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 9 adet konut kurasız olarak satılacak. İşte, TOKİ Yüreğir Doğukışla başvuru tarihleri...

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi başvuru günü!

412 adet daireden meydana gelen TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi projesindeki daireler için başvuru süreci henüz başlamadı. İşte, TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi başvuru günü...

Yöre mimarisi Haberi

Yöre mimarisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde tartışılan konuların başını çeken 'mimari doku'yu korumaya yönelik önemli bir adım atıyor. 


Bakanlık, daha önce köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırmak için başlatılan projenin kapsamını genişletti. Öncelikle her bölgenin geçmişten gelen kültürü ve iklimine uygun konut tipleri belirlenecek. Daha sonra bölgelere özel hazırlanan projeler vatandaşlara sunulacak. Bu çerçevede evini yıktırıp, yöresel tarzda yeniden yaptıranlara 10 bin lira teşvik verilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eleştirilen konuların başında yer alan mimari dokunun korunmasına ilişkin yeni bir uygulama başlatıyor. Bakanlık, bu çerçevede, önce her bölgenin geçmişten gelen kültürü ve iklimine uygun konut tiplerini belirleyecek. Daha sonra bölgelere özel belirlenen projeleri vatandaşlara sunacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evini yıkıp yöresel tarzda inşa edenler, 10 bin lira teşvik alabilecek. Dönüşüm kapsamında...