05 / 05 / 2024

Yozgat Havalimanı ödenek

Yozgat Havalimanı ödenek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine gitti. Törende konuşan Oktay, "Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı'nı Ekim 2022de hizmete açmış olacağız" dedi...

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı inşaatını inceledi. Oktay, Yozgat Havalimanı'nın 2022'de açılacağını söyledi.

Yozgat Havalimanı 2022 yılında hizmete girecek!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat mitinginde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yozgat Havalimanı'nın 2022 yılında hizmete gireceğini söyledi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.

Yozgat Havalimanı'nın temeli atıldı!

Yozgat Havalimanı'nın temeli dün atıldı. Ulaştırma Bakanı Arslan, 26 aktif havalimanını 55'e çıkardıklarını söyledi...

Haziran ayında çılgın projeler yolda!

Haziran ayı içerisinde, Ovit Tüneli ve Sabuncubeli Tüneli gibi önemli projelerin açılışı yapılacak, Yozgat Havalimanı’nın temeli atılacak.

'Her 100 kilometreye bir havalimanı' hedefinde yeni adım!

'Her 100 kilometreye bir havalimanı' hedefinde yeni bir adım atılıyor. Bu kapsamda Yozgat Havalimanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak...

4 ile havalimanı geliyor!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane'ye yapacağımız havalimanlarının yapımı ihalesine yıl içinde çıkacağız" dedi.

Yozgat'a havalimanı müjdesi!

Yozgat halkına havalimanı müjdesi veren Başbakan Binali Yıldırım, projenin inşaatına bu yıl başlanacağını açıkladı.

Rize-Artvin Havalimanı projesi mecliste konu oldu!

Rize-Artvin Havalimanı projesinin ihalesi, bitiş tarihi, çevresel etki değerlendirmesi ve projeye ayrılan ödenek mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Başbakan Yıldırım, 4 ulaşım projesini onayladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı, Yozgat Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Tokat Yeni Havalimanı Yapımı projelerini onayladı.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Yozgat Havalimanı ödenek Haberi

Yozgat Havalimanı ödenek

2018'de inşaatına başlanan Yozgat Havalimanı’nın, üstyapı tesislerinin yapılması ve hizmete açılabilmesi için gerekli 340 milyon liralık ödeneğin bütçeye aktarılması için onay verildi.

İleri Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yozgatlıların yaşamını kolaylaştıracak ve Yozgat’ı hava yolu ile yurt dışına bağlayacak havalimanının yapımı “altyapı inşaatı” ve “üstyapı tesisleri” olmak üzere iki aşama şeklinde planlandı. 

İnşaatına 2018'de başlanan, pist, apron, taksiyolu ve bağlantılı tesisleri içeren altyapı inşaatının yüzde 50’si tamamlandı. Yapım işlerinin programa uygun olarak sürdüğü altyapı inşaatının bedeli 232 milyon lira olarak açıklandı.

340 MİLYON LİRA ÖDENEK 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yakından izlemesi ve gerçekleşmesi için girişimler yapan üstyapı tesislerinin inşaatına da bu yıl içinde başlanacağı öğrenildi. Terminal binası, kule, bağlantı yolları, otoparklar ve diğer destek yapılarını içeren üstyapı tesislerinin ihalesine çıkılabilmesi ve havalimanının hizmete...