22 / 07 / 2024

yozgat konak

yozgat konak

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik otel, lokanta, kafeterya ve kültür sanat merkezi olarak kullanılıyor.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Yozgat'ta restore edilen tarihi konaklar hizmete açılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik otel, lokanta, kafeterya ve kültür sanat merkezi olarak kullanılıyor.

Yozgat'ta 3 tarihi konak restore edilecek!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın tarih ve kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, 3 tarihi konağı restore ettireceklerini söyledi.

Yozgat tarihi Rum konağı butik otel olacak!

Yozgat 'ta Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan 1865'lik tarihi konağın restorasyonu için start verildi. Tarihi konak, restorasyonunun tamamlanmasının ardından butik otel olarak faaliyet gösterecek.

Gazeteci Taha Akyol’un ailesine ait tarihi konak basın müzesi olacak!

Yozgat Belediyesi ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti'nin işbirliği ile Gazeteci Taha Akyol’un ailesinin uzun yılllar yaşadığı tarihi konak basın müzesine dönüştürülecek. Müze, Türkiye'nin 7. basın müzesi olacak...

Konak Belediyesi imar planlarını hayata geçiriyor!

Konak Belediyesi Yeni Kent Merkezi, Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi’ne ait Uygulama İmar Planları hayata geçiyor. İlk proje İş GYO’dan geldi.

Konak'ta icradan 1 milyon 790 bin liraya 2 daire, 1 işyeri!

İzmir, Konak'ta yer alan 2 daire ve 1 işyeri icradan satılıyor. Toplam değerleri 1 milyon 790 bin lira olarak belirlendi...

Yozgat'ta maden ocağı çöktü, 1 kişi öldü!

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı

Yozgat Kent Park'ta kapıcıya 5. katta 4+1 daire!

Yozgat'ta bir müteahhit, adları apartmanlarla özdeşleşen ve bodrum katlarında kendilerine ayrılan dairelerde yaşamlarını sürdüren diğer kapıcıları kıskandıracak bir ilke imza attı

İzmir, Konak'ta icradan 8 milyon 600 bin liraya satılık 2 bina!

İzmir, Konak'ta yer alan biri tek katlı biri 2 katlı iki bina 8 milyon 600 bin liradan satılıyor. İhale 7 Eylül'de yapılacak

Milli Emlak, Yozgat'ta iki adet arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Yozgat Merkez'de bulunan iki adet arsayı ihale ile satacak. Arsalar konut alanı imar özelliğine sahip

İş GYO İzmir Konak projesi için düğmeye basıldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İzmir ilinin Konak ilçesinde geliştirdiği yeni projesi için düğmeye bastı!

yozgat konak Haberi

yozgat konak

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik otel, lokanta, kafeterya, kültür sanat merkezi olarak kent kültürünün yaşatılmasına katkı sağlıyor.


Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarih ve kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini, tarihi konak ve evleri restore ettirerek bu amaçla vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.


Tarih ve kültürün son derece önemli olduğunu dile getiren Arslan, "Sadece bizler için değil şehir hayatı için de şehrin tarihi, kültürü, hafızası son derece önemli. Son yıllarda ülkemizin genelinde olduğu gibi Yozgat da çarpık yapılaşmanın esiri oldu. Bu yapılırken de tarihimiz ve kültürümüzle ilgili bazı güzellikler göz ardı edildi, görmezden gelindi"...