02 / 05 / 2024

Yozgatta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu

Yozgatta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu

Yozgat’ta sürdürülen jeotermal enerji araştırmaları kapsamında 650 metre derinlikte 32 derece sıcaklığında saniyede 4,5 litre debisinde zengin mineralli termal su bulundu. Bölgede araştırmalar sürüyor

Yozgat’ta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu!

Yozgat’ta sürdürülen jeotermal enerji araştırmaları kapsamında 650 metre derinlikte 32 derece sıcaklığında saniyede 4,5 litre debisinde zengin mineralli termal su bulundu. Bölgede araştırmalar sürüyor

Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!

Türkiye, yarın akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Hafta sonu serin ve yağışlı havanın etkisinde geçecek, hava sıcaklığı, 6-10 derece azalacak.

Dubai Cityscape Global Fuarı’na Türkiye'den 32 firma katıldı!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen Dubai Cityscape Global Fuarı’na Türkiye 32 gayrimenkul firmasıyla çıkarma yaptı.Dubai Cityscape Global Fuarı’na hangi firmalar katıldı?...

Köyceğiz Belediyesi'nden 5 yıllığına kiralık 32 dükkan!

Köyceğiz Belediyesi; Eski Pazar Yeri'nde ve hastane karşısındaki 32 dükkanı 5 yıl süreyle açık arttırma usulü ile kiraya verecek. İhalesi 1 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

Dubai'de 32 milyar dolarlık çöl projesi Türk şirketlerin takibinde!

Dubai’de yapılacak havacılık ve lojistik üssü projesi Türk şirketlerinin takibinde. Projenin büyüklüğü 32 milyar doları buluyor. Türkiye’nin Dubai Ticaret Ataşeliği, projenin Türk firmaların takibinde olduğunu belirtti

2. derece arkeolojik sit alanı nedir?

Sit alanları arkeolojik, tarihi, kentsel ve doğal sit alanları olmak üzere 4’e ayrılıyor. Tarihte yaşayan insanlar hakkında bilgilere ulaşabilceğimiz alanlara arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 2. derece arkeolojik sit alanı nedir?

1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

3. derece sit alanı nedir?

Ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar sit alanları olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanlardın korunması gerekiyor. Peki, 3. derece sit alanları nedir?

2. derece sit alanı nedir?

Sit alanları; doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 2. derece sit alanı nedir?

1. derece sit alanı nedir?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Sit alanları kendi içinde dörde ayrılıyor. Peki, 1. derece sit alanı nedir?

Kale Pötürge arası 32 kilometrelik yolda genişletme çalışması yapılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kale’yi Pütürge ’ye bağlayan 32 kilometre mesafede yol açma, genişletme ve de asfalt çalışması yapıyor. Çalışmalar kapsamında 9 kilometrelik bölüm ise asfaltlandı.

Karaman Lale Köyü'nde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı belirlendi!

Karaman Merkez, Lale Köyü, Kaynar Mevkisi’nde bulunan örenyerinin 2863 sayılı yasada belirtilen özellikleri göstermesi nedeniyle I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine ve sit fişlerinin onaylanmasına karar verildi.

Isparta Kadılar Köyü'nde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı belirlendi!

Isparta Merkez'e bağlı Kadılar Köyü sınırları içinde yer alan antik yerleşim alanının I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yozgatta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu Haberi

Yozgatta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu

Yozgat Taşocağı mevki cezaevi yakınlarında başlatılan ve uzun süredir devam eden sondaj çalışmalarında 650 metre derinlikte 32 derece sıcaklıkta saniyede 4,5 litre debisinde zengin mineralli termal su bulundu. 


İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, Özel İdare tarafından yapılan Aqua Termal Tesis için ikinci bir sıcak su araştırmalarının devam ettiğini belirterek, “Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da yaptığımız girişim ve çalışmalar sonucunda, hedefimize ulaşmış bulunuyoruz. Son derece mutluyuz. Çünkü bu gelişme, Yozgatımızın ve çevresinin kaderini değiştirecek önemde bir gelişmedir. Yakın gelecekte Yozgatımız ve çevresindeki tesis ve konutlar sıcak suya kavuşacak, On binlerce yurttaşımız bu termal suyun nimetlerinden yararlanacak" dedi.


Yozgat merkezde sürdürülen etüt ve sondaj çalışmalarının olumlu sonuçlar vermesinden mutlu olduklarını ifade eden Yanık,”Yozgat sınırları içinde açılan bir sondaj kuyusundan...