09 / 05 / 2024

yozgatta yurt sorunu çözülüyor mu

yozgatta yurt sorunu çözülüyor mu

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Yerköy ilçesine 350 öğrenci kapasiteli yurt yapımı için çalışmalara başladı. Kaymakam Nevzat Şengök üniversite öğrencileri için ilçede yurt eksikliğinin olduğunu belirtti.

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi!

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi...

Dünyanın gündemi şehirleşme sorunu!

Yurt içinde yaşanan yavaşlamanın da etkileriyle Türk geliştiriciler son zamanlarda yurt dışında üretime ağırlık verirken, mimarlar ise global yapıya bürünüyor. Dünyanın gündeminde ise şehirleşme sorunu var...

Edremit'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu müjdesi!

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’nın girişimleriyle birlikte Edremit’in yurt sorunu çözüm bulacak. Kaymakan Ali Sırmalı Edremit'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu müjdesi verdi. 

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki yurt sorunu TBMM'de gündeme getirdi. Topal, Hatay'ın üniversite kentine dönüştüğünü söyleyen Topal, barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin yurt sorunu meclis gündeminde!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, öğrencilerin yurt sorununa ve yurt kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Öğrencilerin yurt sorunu nasıl çözülecek?

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü bugünkü yazısında öğrencilerin barınma sorununu ele aldı. İşte o yazı...

Osmaniye'ye yeni öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye yeni bir yurt yapılacağının müjdesini verdi. Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorunu bu sayede ortadan kalkacağını belirtti.

Torunlar Grup Amasya Taşova'ya 350 kişilik yurt yapıyor!

Taşova'nın iş adamlarından Torunlar Grup sahibi Bedir Torun 350 kişilik Kız-erkek öğrenci yurt yapıyor. İş Adamı Bedir Torun ve Oğulları yurt için yatırım yapma kararı alarak yurt sorunu çözdü.

yozgatta yurt sorunu çözülüyor mu Haberi

yozgatta yurt sorunu çözülüyor mu

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Yerköy ilçesine 350 öğrenci kapasiteli yurt yapımı için çalışmalara başladı. Kaymakam Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Bozok Üniversitesi Prof. Dr. Salih Karacabey, KYK Yozgat İl Müdürü Rasim Parlak, KYK Yozgat İnşaat Emlak Şube Müdürü Oğuz Duygu ve Yerköy Adalet Meslek Yüksekokul Sekreteri Çelebi Büyükergün, 350 kişilik öğrenci yurdu için tahsil edilmesi planlanan arazide incelemelerde bulundu.


Kaymakam Nevzat Şengök, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, üniversite öğrencileri için ilçede yurt eksikliğinin olduğunu belirtti.


Yurt yapımı için düşülen arsalarda çeşitli incelemelerde bulunduklarını ifade eden Şengök, ''Yapılan incelemeler sonrasında belirlenen arsalardan birinde 350 kişilik öğrenci yurdu yapılacaktır. Yurt yapımı ile yüksekokul öğrencilerimizin sorunu çözülecektir”...