01 / 05 / 2024

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki yurt sorunu TBMM'de gündeme getirdi. Topal, Hatay'ın üniversite kentine dönüştüğünü söyleyen Topal, barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.



CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'da eğitim hayatlarını sürdüren üniversite gençliğinin barınma sorununu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi. 


Topal, Hatay'ın Türkiye'nin birçok yerinden gençler tarafından tercih edilen bir üniversite kentine dönüştüğünü söyleyerek "Hatay ili bir tarım ve sanayi kenti olmakla birlikte bir üniversite şehri özelliği de taşımaktadır. Hatay, çok dilli ve kültürlü yapısıyla Türkiye'nin birçok yerinden gençlerimizin üniversite eğitimi için tercih ettiği illerin başında gelmeye başlamıştır" dedi. 


Hatay'dan Topal, "Üniversite gençliğinin en temel sorunlarından biri olmaya devam eden sağlıklı, konforlu ve ekonomik barınma ihtiyacı Hatay açısından da hala çözülebilmiş değildir. Kredi ve Yurtlar Kurumu yatırım programına göre proje çalışması devam eden Hatay merkez ve Reyhanlı öğrenci yurtları, birisi devam eden ve diğeri proje aşamasında olan İskenderun öğrenci yurtları ve arsa temin çalışmaları süren Kırıkhan öğrenci yurtları ne zaman öğrenci kabul edebilecek duruma gelecek?" diye konuştu.



Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön