02 / 05 / 2024

yşeil bina sertfikası nedir

yşeil bina sertfikası nedir

Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz! 

TÜİK tarafından, 2023 Nisan'a ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi. İşte o son dakika rakamları...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Depremde az hasar alan binalara ne olacak? Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli tam 11 şehri derinden etkileyen depremler yüzünden yüzlerce bina yıkıldı ve hasarlandı. Hasar tespit çalışmaları aralıksız şekilde devam ederken, hasar durumu ayrıntıları konutlarının durumunu merak edenler tarafından sorgulanıyor.

Arnavutköy Belediyesi Hadımköy'de bina ve arsa satacak! İhalesi 1 Mart'ta!

İstanbul İli Arnavutköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy Hadımköy'de yer alan bina ve arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 1 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Müteahhitler değerli konut vergisinden muaf mı?

Değerli konut vergisi uygulama esasları belli oldu. Düzenlemeye göre, 2020 yılı bina vergi değeri 5 milyon 227 bin TL ve üzerinde konutu bulunanlar binde 3 ile binde 10 oranında değişen vergi ödeyecek. 

İzmir'deki yapılar alarm veriyor!

Depremin en çok etkilediği yerlerden İzmir’in Bayraklı ve Bornova belediye başkanları açıklamalarda bulundu. Bayraklı’da konutların önemli kısmı, ova dediğimiz sıvılaşma olan bölgede bulunuyor. Burada yıkılması gereken yüzlerce bina var.

Ekrem Şahin sahte tapuyla 10 katlı apartman mı dikti?

Kayseri'de AKP'li Kocasinan Belediye Meclis üyesi ve EGS Beton ve Yenişehir Konu Yapı Kooperatifi Başkanı Ekrem Şahin, belediye ruhsatıyla başkasına ait araziye yüksek bina dikti Sahipleri, “Belediye buna nasıl izin verir” diye sordu.

Yüksek bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini söyledi...

İstanbul Tower 205’e European Property Awards’dan 2 ödül!

Levent Büyükdere Caddesi'nde inşa edilen İstanbul Tower 205 projesi “European Property Awards 2018-2019”dan “En İyi Ticari Yüksek Bina” ile “En İyi Ofis Geliştirme” ödüllerini aldı. 

Yılmaz Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yılmaz Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haris Yılmaz tarafından kuruldu. 

Gökdelen inşaatlarında rekor kırıldı!

Yüksek Bina ve Kentsel Yerleşim Konseyi (Council of Tall Buildings and Urban Habitat/CTBUH), bu yıl inşa edilen gökdelen sayısının artaracak rekor kırdığını açıkladı. 

yşeil bina sertfikası nedir Haberi

yşeil bina sertfikası nedir

Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektörüne Etkilerini gündeme taşıyacak olan MIPIM 2016 Fuarı'na, Türkiye örnek yeşil bina projeleri ile katılıyor. Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi. Emre Ilıcalı, “Yeşil bina sertifikalı projeler uluslararası alanda yüksek değere sahip, yüksek kira getirisi olan, düşük işletme giderine sahip projeler olarak kabul görmekte” dedi.


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında gösterilen MIPIM 2016’nın bu yılki teması  ‘Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektöründeki Etkileri' olarak belirlendi. Türkiye’den şirket ve belediyelerin geniş katılım göstereceği fuarda, Türkiye’nin çevre dostu örnek yeşil bina projeleri de uluslararası vitrine çıkacak. Türkiye’nin yeşil binalar konusunda vizyoner şirketi Altensis’in yeşil bina sertifikaları konusunda danışmanlık hizmeti verdiği...