15 / 05 / 2024

yüksek gelir

yüksek gelir

Geçen yıl itibarıyla en yüksek gelir "İstanbul" bölgesinde görülürken, gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölgeler ise "Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli" oldu.

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Emekli olmadan 3 formülü bilmeniz önemli! Bu formülü bilenler daha yüksek emekli maaşı alacak

Çalışma hayatında yüksek bir gelir elde etmek geleceğiniz için oldukça önemlidir. Bu geliri artırmak için ise sigorta primlerinizi düzenli ve yüksek bir şekilde ödemeniz gerekir. Sigorta prim ödemeleri gelecekteki maaşınızı doğrudan etkiler. 

Yüksek faturalar tarihe karışıyor! Bu yöntemi mutlaka denemelisiniz

Yüksek elektrik faturaları, bireylerin diğer ihtiyaçlarını karşılamalarını engelleyebilir veya tasarruf etmelerini gerektirebilir. Özellikle düşük gelirli aileler için yüksek faturalar, diğer temel ihtiyaçları karşılamakta zorluk oluşturabilir. Peki faturalarınız nasıl daha ucuza gelir. İşte detayla

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...

Türkiye'de geliri en yüksek olan bölge neresi?

Geçen yıl itibarıyla en yüksek gelir "İstanbul" bölgesinde görülürken, gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölgeler ise "Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli" oldu.

Bizim Mahalle 1. Etap'a en yüksek teklif Özak GYO'dan!

Emlak Konut Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yapıldı. İhaleye en yüksek teklifi Özak GYO-İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı verdi.

TOKİ Kağıthane arsasına en yüksek teklif Güney-Baş Yapı-Esta-Elit Ortaklığı'ndan!

İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa çıkardığı arsanın ihalesine en yüksek teklif 527 milyon TL ile Güney-Baş Yapı-Esta-Elit Ortaklığı'ndan geldi.

Emlak Konut Muratpaşa ihalesine en yüksek teklif Kabataş Rönesans Ortaklığı'ndan!

Emlak Konut Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu bugün gerçekleştirildi. İhaleye en yüksek teklifi Kabataş Gayrimenkul verdi...

TOKİ Kağıthane arsasına en yüksek teklif Özak - İnt-Er Yapı'dan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa çıkardığı arsanın ihalesine en yüksek teklifi 500 milyonluk bedelle Özak G.Y.O. A.Ş. & İnt-Er Yapı İnş. İş Ortaklığı verdi.

Emlak Konut Konak 2. Etap arsasına en yüksek teklif İzka'dan!

Emlak Konut Konak 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu yapıldı. İhalede en yüksek teklifi İzka İnşaat 50 milyon TL olarak verdi.

Emlak Konut Konak 1. Etap ihalesine en yüksek teklif İzka'dan!

Emlak Konut İzmir Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu gerçekleştirildi. İhalede en yüksek teklifi İzka İnşaat 40 milyon TL olarak verdi.

Emlak Konut Tuzla İçmeler arsasına en yüksek teklif Sayar İnşaat'tan!

Emlak Konut Tuzla İçmeler Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu gerçekleştirildi. İhalede en yüksek teklifi Sayar İnşaat 25 milyon TL olarak verdi.

Galatasaray Riva arazisine en yüksek teklif DAP Yapı'dan!

Emlak Konut İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. İhalede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahip olduğu Eltes İnşaat verdi.

yüksek gelir Haberi

yüksek gelir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını açıkladı.Açıklanan verilere göre, Türkiye'de ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri, 2018 yılında 24 bin 199 lira olarak hesaplandı.

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey Bölgeleri itibarıyla söz konusu geliri en yüksek olan bölge, 34 bin 912 lirayla "İstanbul" oldu. Bu bölgeyi 29 bin 952 lirayla "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli", 29 bin 847 lirayla "Ankara" izledi.

Ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert gelirinin en düşük olduğu bölgeler ise 10 bin 965 lirayla "Van, Muş, Bitlis, Hakkari", 11 bin 204 lirayla "Mardin, Batman, Şırnak, Siirt", 11 bin 357 lirayla "Şanlıurfa, Diyarbakır" olarak sıralandı.

Gelir eşitsizliği en fazla İstanbul bölgesinde

Gelir dağılımı eşitsizliği ölçütlerinden olan, sıfıra yaklaştıkça "gelir dağılımında eşitliği",...