01 / 05 / 2024

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "Sağlam temel üzerine kurulmayan yüksek binalar çöker.Ekonominin temelinin sağlam olması için büyümenin adil rekabete ve üretime dayalı olması gerekir'' dedi. 

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

En yüksek altın rezervine sahip ülkeler!

Dünya Altın Konseyi, ülkelerin altın rezervlerini açıkladı. Türkiye, Nisan ayında en yüksek altın rezervine sahip ülkeler arasındaki yerini korudu.

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

GYODER'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Albayrak'a teşekkür!

4 kamu bankası öncülüğünde başlatılan sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman paketi inşaatçıları sevindirdi. GYODER Yüksek İstişare Kurulu, konuyla ilgili teşekkür ilanı yayınladı. 

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, "Konut kredisi faizleri etkili bir şekilde başta kamu bankalarında olmak üzere geri çekildi. Bu destekler için ilgili bakanlıklarımıza sektör olarak teşekkür ederiz" dedi...

Konutlarda ahşap malzeme kullanımı artmalı! 

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu değerlendirildi. Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir pakdemirli, ahşap malzemenin betondan 24 kat, çelikten 2 kat daha fazla yük taşıdığını belirtti...

İnşaatta 2020 umudu!

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında konuşan ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara, Türkiye ekonomisinin 2020’de 2019’dan daha iyi olacağını kaydetti.

Konut satışları faizlerin düşmesiyle yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı faiz indiriminden sonra konut satışlarının yılın en yüksek seviyesine çıktığını ifade etti...

Saadet Partisi genel merkez binası için kampanya başlatıldı!

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yeni bir genel merkez binası yapmak için kampanya başlattıklarını açıkladı.

Konut satışının hareketlenmesi için faizler düşmeli!

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, sektörün gelişimine dair açıklamalarda bulundu. Çelik, konut kredilerinde faizleriyle ilgili devletten altın vuruş beklediklerini söyledi.

Sağlam temel üzerine kurulmayan yüksek binalar çöker!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "Sağlam temel üzerine kurulmayan yüksek binalar çöker.Ekonominin temelinin sağlam olması için büyümenin adil rekabete ve üretime dayalı olması gerekir'' dedi. 

Çeşmeli-Taşucu otoyolunda çalışmalar hemen başlamalı!

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin ipek, Çeşmeli-Taşucu otoyolunun Mersin’in doğu bölgesinde trafiği rahatlatacağını ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan Haberi

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "Hain darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisi toparlanmaya devam ediyor." dedi. Fabrika arsaları ve tarlalarda inşaatların yükseldiğini kaydeden Özilhan, "Büyüme kentsel ranta dayalı olursa, sınırlarını da rant çizer. Nüfus artışı yavaşlayıp, kentleşmenin sınırına gelinince, rantın da sonuna gelinir. Oysa büyümeyi sürekli olarak yüksek seviyelerde tutmak için üretime dayalı bir ekonomik yapı şarttır." şeklinde konuştu.


Özilhan, üretime dayalı olmayan büyüme süreçlerinin sonunun, her yerde hep hüsran olduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Sağlam temel üzerine kurulmayan yüksek binalar çöker. Türkiye bunu geçmişte gördü. Hem de kaç sefer. Ekonominin temelinin sağlam olması için büyümenin adil rekabete ve üretime dayalı olması gerekir. Adil rekabete ve üretime dayalı bir ekonominin en büyük...