20 / 05 / 2024

Yüksek Ticaret Okulu

Yüksek Ticaret Okulu

1984 yılında Sultanahmet Yüksek Ticaret Okulu 153 milyon lira harcanarak restore edilmiş. 1977 yılında çıkan yangın sonucunda kül olan bina restore edildikten sonra Marmara Üniversitesi'nin rektörlük binası olarak kullanılacakmış.

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala Yükseköğretim Kurulu, harekete geçti. Bu kapsamda, okulu uzatacak öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin dönem veya ders başına alınmasına karar verildi. İşte detaylar...

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada mayıs ayı ihracatının yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olduğunu belirtti, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeridir." dedi.

İnşaat malzemeleri ihracatı yükselişte! En yüksek ikinci aylık sonuçlar gerçekleşti!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Dış Ticaret Endeksi Nisan 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemeleri sanayisinin ihracattaki yüksek performansı bu ay da sürdü.

Çiftçilerin buğday alımları için istediği fiyat belli oldu! İşte en yüksek buğdayın kilogram fiyatı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü üzerinden 4 gün geçmesine rağmen, buğday alım fiyatları henüz açıklanmadı. Üreticiler buğday alım fiyatlarının TMO tarafından kaç liradan açıklanacağını merak ediyor. Edirne Ticaret Borsa'sında işlem gören buğdayda en yüksek fiyat belli oldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamında!

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamına çıktı. Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi, Haziran 2021'de pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son senelerin en yüksek performansını sergiledi.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat tutarlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk 6 ayda ihracat, yüzde 40 artışla 105 milyar dolar oldu. Aylık, çeyreklik ve 6 aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat tutarlarına ulaştık" ifadelerine yer verdi.

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi açıldı!

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi bugün Çekmeköy'de 19 milyon TL sermaye bedeli ile Yüksek Kırıcı tarafından açıldı.

Tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı gerçekleşti!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı" dedi.

İnşaat malzemeleri ihracatı Ekim'de en yüksek değere ulaştı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi sonuçlarına göre; değer olarak yılın en yüksek ihracatının gerçekleştiği ekim ayında aylık ihracat 17 ay sonra 2 milyar dolar seviyesini tekrar geçti. 

Ruhsar Pekcan: Türkiye bugüne kadarki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ekim ayı ihracatımız yüzde 5,6 artışla 17 milyar 333 milyon dolar oldu. Bu rakam, bugüne kadar ulaşılan en yüksek aylık ihracat rakamı oldu." dedi.

ABD'de dış ticaret açığı ağustosta 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

ABD'de dış ticaret açığı, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 5,9 artarak 67,1 milyar dolara yükseldi ve 14 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ruhsar Pekcan: Yüksek teknolojili firmalara kira desteği sağlanacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yüksek teknolojili veya katma değeri yüksek sektörlerde ihracat hedefiyle faaliyet gösterecek firmalara istihdam ve kira desteği sağlanacağını açıkladı.

Ruhsar Pekcan: Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ocakta ihracat yıllık yüzde 6,10 artarak 14,8 milyar dolar oldu. Bu rakam, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır." dedi.

Yüksek Ticaret Okulu Haberi

Yüksek Ticaret Okulu



Sultanahmet Yüksek Ticaret Okulu onarıldı


153 milyona kazanılan tarih...


  Şimdiye kadar on bini aşkın mezun veren asırlık okul, Marmara Üniversitesi'nin rektörlük merkezi olacak


   ÖVÜNÜLECEK ve asırlık geçmişi ile tarihi Yüksek Ticaret Okulu, Sultanahmet Meydanı'nda yeniden mümtaz yerini aldı.

  27 Aralık 1977 gecesi çıkan yangınla dış duvarları




hariç, her yanı kül olan 98 odalı bina, 153 milyon lira sarf edilerek, yeniden eski haline getirildi. İş hayatına; on bini aşkın işadamı, mali müşavir, bankacı, sigortacı ve sanayici yetiştirmiş olan ocağın kapıları,...