09 / 05 / 2024

Yüksekova Havalimanı uçuşları

Yüksekova Havalimanı uçuşları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı tamamlandı. Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.

2023 yılında toplanan verginin yüzde 10'u motorlu taşıtların ÖTV'sinden geldi...

2023 senesinde toplanan verginin yüzde 10’u motorlu taşıtlardan alınan özel tüketim vergisinden (ÖTV) geldiği açıklandı. 441,2 milyar TL'lik rakama KDV dahil değil. Bu şimdiye kadar görülen en yüksek oran olduğu kaydedildi.

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Tufan Erat tarafından kuruldu.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Çalışana maaş şoku: Şirketlerin yüzde 59'u 2024'te bir kez zam yapacak! 

2024 yılında asgari ücrete iki yerine bir kez zam yapılacağına ilişkin değerlendirmelerin, şirketlerin maaş politikasında da etkisini gösterdiği belirtildi. Bu kapsamda şirketlerin yüzde 59'u 2024'te bir kez zam yapacak.

Çaya yine zam geldi! Çaya yapılan zam yüzde 110’u geçti...

Çay, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir ürün. Çay fiyatları da her geçen gün artıyor. Buna göre çaya bu hafta itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. Böylece haziran ayından bu yana çaya yapılan zam yüzde 110’u geçtiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

THY'den ucuz bilet kampanyası! Uçuşlar 449 TL'den başlıyor!

Türk Hava Yolları yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çıkışlı/varışlı İstanbul ve Antalya uçuşlarına erken rezervasyon indirimi yapıldı.

İç hat uçuşlarına yüzde 43 zam! İç hat uçuşların tavan fiyatı ne kadar oldu?

İç hat uçuşlarına yaklaşık yüzde 44 zam yapıldı. Böylece tavan fiyat 1.150 TL'den 1.650 TL'ye yükseltildi. İşte detaylar...

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

Alkışlanacak fedakarlık! Deprem bölgesinden uçuşlar 100 TL’ye sabitlendi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketinin ardından ülkenin her tarafından bölgeye yardımlar adeta yağmur gibi yağarken, çok önemli bir destek de, Pegasus Hava Yolları’ndan geldi. Şirket, deprem bölgesinden uçuşlar için başlattığı kampanyayı duyurdu.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Yüksekova Havalimanı uçuşları Haberi

Yüksekova Havalimanı uçuşları

Alınan bilgiye göre, uzun çalışmaların ardından Yüksekova'daki havalimanından ilk uçuşlar 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

Üst düzey devlet protokolünün katılacağı törenle açılacak havalimanı, yapım aşamasında terör örgütünün birçok eylemine maruz kaldı.


Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.


Havalimanının askeri amaçlarla inşa edildiğini ileri süren teröristler, inşaatta çalışanları "olacaklardan sorumlu değiliz" ifadeleriyle korkutmaya çalıştı. Terör örgütü üyeleri sadece tehdit etmekle kalmayıp havalimanı inşaatına terörist saldırılarda da bulundu.


Bu kapsamda terör örgütü üyelerinin havalimanı şantiye alanına bıraktıkları el yapımı bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Havalimanı inşaatına malzeme taşıyan araçlara da saldıran teröristler farklı zamanlarda toplam 2 iş makinesi ile 11 kamyonu kundakladı, araçların şoförlerinden bazılarını...