05 / 05 / 2024

Yüksekova terör evleri

Yüksekova terör evleri

TOKİ tarafından terör mağduru aileler için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşa edilen 3 bin 63 konutun bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi.

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Hakkari Yüksekova'da Toplu Konut İdaresince (TOKİ) terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor.

Şırnak'ta 583 terör mağduru aile yeni evine kavuştu!

Şırnak'ta terör mağduru 583 aileye noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonrası evleri teslim edildi. Cengiz Eren açıklamasında; "Bugüne kadar 2 bin 824 konutun hak sahiplerine teslim edildi." dedi...

Şırnak'ta terör mağdurları yeni yıla yeni evlerinde girdi!

Şırnak'ta hayata geçirilen konutlara yerleşen terör mağduru aileler, yeni yılı konforlu evlerinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyor...

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Diyarbakır Sur'da 2015 yılında terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda yaşanan çatışmalar sonrasında yıkılan evlerin yerine inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Terör örgütlerinin Rasulayn'da zarar verdiği okul onarıldı!

Terör örgütü PKK/YPG tarafından zarar gören Rasulayn'daki Nukra köyünde yer alan okulun hasarı Şanlıurfa Valiliği, askerler ve köy halkının ortak çalışmaları ile onarıldı...

Yüksekova terör evleri Haberi

Yüksekova terör evleri

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hakkari Yüksekova'da terör olayları nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin kazdığı hendekleri kapatıp ve barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu'na başlandı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği 78 günde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmalar sonucunda ilçede bulunan birçok ev ve iş yeri zarara uğradı.

Evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Esenyurt Mahallesi'nde evlerinin yıkımı gerçekleşen vatandaşlara TOKİ'nin inşa ettirdiği konutların anahtarı teslim ettti.

Sabahın ilk saatlerinde evlerini görmek için gelenlerden Nevzat Dayan, sokağa çıkma yasağı döneminde evinin zarar gördüğünü kaydetti. Dayan,...