05 / 05 / 2024

Yunanistan Ekonomi Bakanı istifa

Yunanistan Ekonomi Bakanı istifa

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Yunanistan'da konut vergisi yarı yarıya düşecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı...

Yunanistan'daki kaçak yapı kaosu bitecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras, 91 kişinin ölümüne neden olan yangınının ardından binlerce kaçak yapının yıkılacağını açıkladı. Çipras, kaçak binaların insanların sahile ulaşmasına engel olduğunu söyledi.

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

Yunanistan'dan Türk Akımı projesine destek!

Yunanistan Enerji Bakanı Panos Skourletis, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin, "Biz Yunanistan olarak bu projeye oldukça ilgiliyiz. Eğer Avrupa Komisyonu gereken izinleri verirse, elimizden geleni yaparız." dedi.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanı Zeybekci: Konut alan yabancıya vatandaşlık verelim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak, “Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi. Zeybekci, alt sınır getirilebileceğini belirtti.

Marco Giuli: Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda!

Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Giuli, "Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda" dedi. Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli, Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in Rusya'ya ziyaretinde "Türk Akımı"nı görüşeceğini ifade etti.

Bakan Zeybekci'den Samsung'a Türkiye'de fabrika teklifi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Samsung'la evinde yatırım pazarlığı yaptı. Yeni STA'nın yatırımın cazibesini artırdığını anlatan Zeybekci "Samsung'un fabrika yapmasını iki taraf da istiyor. Onlar daha çok teşvik biz de know-how transferi diyoruz" mesajı ve

Yunanistan'dan ada resti!

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi. Bu durumun İzmir Limanı'na ekonomik olarak olumsuz etkisi olabileceği ifade ediliyor.

Yunanistan Ekonomi Bakanı istifa Haberi

Yunanistan Ekonomi Bakanı istifa

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinedeki eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara sebep olmasının ardından istifasını sundu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ofisinden yapılan açıklamada, Papadimitriou'nun istifasının kabul edildiği bildirildi.

Papadimitriou'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vekili olan eşi Rania Antonopoulos da konut yardımı almaları medyaya yansıdığında yaşanan tartışmaların ardından görevinden ayrılmıştı. 

Ocak 2015 tarihinden bu yana kabinede görev yapan Antonopoulos, iki yıl boyunca aldığı 23 bin avroluk konut yardımını iade ettiğini söyleyerek istifasını sunmuştu. 

Mali krizdeki ülkede özelleştirmelerden de sorumlu olan Papadimitriou, Kasım 2016 tarihindeki kabine değişikliğinde göreve gelmişti. 

Yunanistan'da 2015'te kabul edilen yasaya göre, ikameti başkent Atina dışında olan kabine üyeleri için konut desteği veriliyor. Ancak çift, maddi durumlarının yerinde olmasına karşın aldıkları yardım...